EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5935

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, Princeville

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Princeville.

Beschrijving

Niet alleen van der Valk heeft een restaurant Princeville (in Breda), wij hebben ons 'eigen' Princeville aan de Boschdijk, hoek Pastoor van Arslaan. Het tweede pand was indertijd het cafetaria van Martha Zwerts. Een gevelreiniging zou de panden beslist goed doen. Zat in het derde pand indertijd niet een schoenreparatiebedrijf van de fam. Holland ?


Geplaatst op

18-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

De familie Holland zat vroeger ietsjes verder naar rechts, naast toen Albert Heijn is nu apotheek, hoek Barrierweg.


Datum: 24-08-2007
Naam: Sjoerd P.  
img

Het café Princeville heeft de bijnaam 'De Elvis bar', en dat is niet voor niets. Het café wordt al zo'n dertig jaar draaiende gehouden door het stel Jo en Leen, en ieder jaar voegen zij weer nieuwe Elvis-attributen aan het interieur toe. Erg leuk om eens een pilsje te gaan drinken. Als je geluk hebt laat Jo de zaal zien vol met Elvis decoraties (spiegels, schilderijen, jukebox etc.) en draait hij wat echte oude singeltjes!


Datum: 30-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

In de jaren 50 zat in Café Princeville bakker van Hooff. Het friteszaakje van Martha behoorde vroeger bij de bakkerszaak. Daar werd voornamelijk de chocolade die bakker van Hooff maakte (paaseieren, kerststallen, sinterklaasfiguren) tentoongesteld en denk ook wel verkocht.Langs de ingang van de frituur was een loketraampje (op de foto nog te zien). Daar werd volgens mij vooral 's zondags ijs door verkocht.Ik heb ooit uren voor de grote etalageruit me staan te vergapen aan al die mooie figuren e.d. Bakker van Hooff was een van de eersten die daar in de buurt 'n auto had. Als het gesneeuwd had mochten we onze sleetjes achter zijn auto binden en dan reed hij met ons erachter een paar keer het Pastoor van Arsplein rond, ooit wel met 7 of 8 sleetjes erachter.


Datum: 30-01-2010
Naam: Hans Vervoort  
img

Joep, kijk eens bij foto 2000 de opmerkingen over bakker van Hoof en de andere opmerkingen over deze buurt.


Datum: 03-02-2010
Naam: Harry Bouwens  
img

In de achterzaal van het café stonden diverse biljarts, waaronder een bijzonder fraai wedstrijdbiljart. Heb hier veel keutjes gelegd.