EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6068

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Van Dijckstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Het oude behouden, het comfort van nu.

Beschrijving

Tini stuurde een reeks foto's in van de nieuwe en gerestaureerde woningen in Lakerlopen. Deze foto (achterzijde van Dijckstraat?) toont dat de woningen ook werden vergroot. En ook dat gebeurde in stijl. Gemeente en eigenaar verdienen een pluim.


Geplaatst op

23-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-09-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Waarom ik deze foto maakte: als je de andere foto's bekijkt is er aan alles gedacht, het ziet er werkelijk perfect uit. Ook op deze foto, niks op aan te merken, de vergroting van de woningen in stijl, de mooie regenpijpen, niks mis mee. Maar wat doen al die plastieken schoorsteentjes op dat dak?


Datum: 24-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Niet naar de bekende weg vragen Tini. Voor de afvoer van rookgassen. Die overbodige stenen dingen staan er uit traditie. Een verdere ontwikkeling zonder ontsierende uitstulpingen aan de schoorsteen.


Datum: 24-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De huizenbouw is voortaan verplicht een luchtverversingsysteem te installeren. Dat houdt in dat er in alle vertrekken een hoeveelheid frisse lucht wordt ingevoerd met gering verlies van warmte. Ik heb ook zo'n systeem in huis, maar je moet er wel aan wennen. Het geproduceerde lawaai houdt mij regelmatig uit mijn slaap. Een paar oorwatjes in en dan lukt het wel in slaap te komen. Ook heb ik veel last van het douchewater, dat alleen warm wordt als de verwarming aan staat. Hoor je mij al gillen naar mijn vrouw bij plus 30 graden? De verwaming aanzetten. Het hele frutje is nog steeds niet in orde. Deze week verwacht ik de monteur weer.


Datum: 23-09-2018
Naam: paul van der cingel  
img

Mijn bejaarde moeder heeft ook in zo'n woning gewoond, en de herrie was inderdaad dag en nacht rustverstorend. Haar huisarts adviseerde haar om als het maar even kon de achterdeur open te zetten. Zo'n ventilatiesysteem vraagt veel onderhoud, nl. het reinigen van de leidingen en vervangen van de filters, en dat deed de woningbouwvereniging niet. Door de voortdurende luchtstroom komt er veel te veel stof naar binnen en raken de filters verstopt. En vaak gaat de afgevoerde lucht door een pijp waarin een tweede pijp zit die de aangevoerde lucht aanzuigt, dat is goed voor de energieoverdracht maar slecht omdat aangevoerde en afgevoerde lucht buiten de woning enigszins mengen.