EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6090

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Celsiusplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Celsiusplein. (2)

Beschrijving

Weer een foto uit de bekende "Jeco"-serie. Rechts zit een glas- en verfhandel.


Geplaatst op

25-09-2006

Reacties:

Datum: 25-09-2006
Naam: Ida wagemakers.  
img

Mijn herinneringen komen weer te voorschijn
als we met de bus mee moesten, naar het centrum, stapten we als kind op de Edisonstraat in, zo kon je wat langer mee rijden, als het slecht weer was, anders moest je wachten en aan de andere kant van de weg staan, bij het Celciusplein draaide de bus.Dan reed hij weer naar het station. Op het 18 Septemberplein.


Datum: 09-10-2006
Naam: Rikie Sanders  
img

De verfwinkel heette Donkers met die effen kap en die gestreepte was slagerij Tielemans.


Datum: 24-10-2006
Naam: Cor van Suydam  
img

Ja dat brengt voor my ook herinneringen, die verfwinkel had op het raam ook drogist staan, en ik ging er wel eens een akkertje halen voor kiespijn enz. Ook cigaretten voor mijn vader, die rookte Dr.Duskind, 3 stuivers per pakje.
Mijn vader heeft nog gewerkt bij de slager Verhoeven op de hoek Edisonstraat-Celciusplein. Op de andere hoek was een kapper (naam vergeten), dan kwam Roestenburg waar je met je Zondagse cent een half uur stond te kiezen wat voor een snoepje je zou kopen. Verder rond het plein zat een bakker (naam vergeten) nog verder (op de foto de winkel met luifel) was een A.Notten filiaal. De bus was 'lijn 9 Boschdijk-Celciusplein'. Wij woonden toendertijd in de Jan van der Bildtstraat.
Zo was het tot 1940 toen wij na 9 jaar verhuisden


Datum: 15-02-2007
Naam: Wim van Rosmalen  
img

Inderdaad, er komen weer herinneringen boven die het volgende beeld oproepen. Slager Verhoeven, op de rechterhoek van de Edisonstraat en het Celsiusplein. Voor verf, glas, behang en aanverwante artikelen, evenals pilletjes en poeiers, ging je naar Donkers op de hoek van de Drebbelstraat en het Celsiusplein. Notten, een winkelbedrijf in kruidenierswaren, was gevestigd op de hoek van het Celsiusplein en de Fahrenheitstraat. De bakkerij van Wellens lag op de hoek van de Celsiusstraat en het Celsiusplein.
De kruideniers winkel van Roestenburg, later een lid van de keten met VEGE-winkels, lag op de hoek van de Reamurstraat en het Celsiusplein. Kapper Jansen was gevestigd op de linkerhoek van de Edisonstraat met het Celsiusplein. Nog zie ik de neven Jan en Jan Roestenburg oefenen met hun speedway-motoren over het zandpad langs de spoorlijn. Herinneringen aan de bevrijdingsfeesten op het Celsiusplein, waarbij de slagerszoon plaatjes draaide en zo voor de muziek zorgde. Ook herinner ik mij een stormachtige nacht waarbij een flink aantal huizen op het Celsiusplein, o.a. bij Notten, dakloos werden.
Wij woonden vanaf 1936 in de Edisonstraat en verhuisden in 1956.


Datum: 16-02-2007
Naam: Cor van Suydam  
img

Wim, Die storm was dat dezelfde die de pastoor van Ars kerk zwaar getroffen heeft? was dat niet in Augustus 1938, ik was op vacantie bij mijn grootouders in Zaltbommel


Datum: 16-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Deze windhoos teisterde deze omgeving op 30 juli 1939 om kwart voor twaalf s'avonds. Uit het Eindhovens Dagblad van 31 juli 1939 WINDHOOS WEKT WOENSEL!, enorme schade in de natuurkundigen-wijk.


Datum: 16-02-2007
Naam: Rikie Sanders Van Der Zanden  
img

De kruidenierswinkel op de hoek van de Jan van der Heijdenstraat heette v d Ven en de verkoopster heete Zu en had rood haar. De buurtwinkel kon je wel zeggen.


Datum: 17-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Tijdens die windhoos in 1939 is bij ons een slaapkamerraam uit de sponning gerukt. Wij woonden in de Lorentzstraat op nr. 2. Het raam is na een vlucht van 80 meter terecht gekomen in de voortuin van de fam v. Rooy aan de overzijde van de Boschdijk. Voor situatie zie foto 5923


Datum: 15-07-2007
Naam: Frans Pieper  
img

Mijn schoonouders, fam. Nab, woonden op Celsiusplein 13. Bij de windhoos had mijn schoonmoeder (was ze toen dus nog niet) de jongste dochter Annie, die toen een baby was, uit het ledikantje gehaald. Even later ging het dak eraf en lag er een grote brok puin in het ledikantje. Ik heb, toen ik in 1954 trouwde met Gerrie Nab, ook nog 4 jaar ingewoond bij mijn schoonouders.


Datum: 16-07-2007
Naam: Frans Pieper  
img

Correctie op mijn vorige bericht. De baby die uit het ledikantje werd gehaald voordat er een stuk puin in viel was niet Annie, maar mijn eigen vrouw Gerrie. Als mijn schoonmoeder niet zo slim was geweest had ik mijn vrouw dus nooit ontmoet!