EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6096

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Knipoog.

Beschrijving

Na een aantal veranderingen is in het pand van Jo van Antwerpen weer een kapsalon gevestigd.


Geplaatst op

25-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Als dit op het begin van het Hemelrijken is, is dit de kapsalon van Cor van Antwerpen met zijn vrouw Jo, dus is misschien het bijschrift bij de foto toch goed. Later gevestigd aan de Johan v.d. Waalsweg. Ik heb mooie herinneringen aan Cor en herinner me de flessen bier die stiekem verkocht werden wanneer je zat te wachten om geknipt te worden. Cor was een ouwehoer eerste klas, in de goede zin des woords. Zoon Ad woont nu in Epe.


Datum: 25-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Hemelrijken 2, 4 en 6. Deze foto is geplaatst naar aanleiding van een opmerking van Bertie.


Datum: 26-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Olieslagers, die dit pand vroeger bewoonde, was een dameskapper. Daarom ben ik hier nooit binnengeweest. Woont een nazaat niet op de Woenselse Markt? Als ik het goed heb, woont nu in dit pand mevrouw Smulders, die vroeger op Aruba gewoond heeft. Ze had daar nl. een kapperszaak en volgens haar zeggen zou zij naar Eindhoven gaan. De zaak op Aruba heette ook Knipoog, vandaar. Tijdens mijn jarenlange overwinteringen ben ik er wel eens geweest met mijn vrouw.


Datum: 26-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Olieslagers zat voor 1930 op de Woenselse Markt. Zie de foto van de Kloosterdreef dames- en herenkapper A.A.P. Olieslagers (en Zn). Die zat in 1934 op Hemelrijken 2.
Dames- en herenkapper A.C. van Antwerpen, zat toen op Strijpsestraat 33 (oude nummering). Wie zorgt er voor een stukje geschiedenis?


Datum: 26-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Je helpt mij een eind op weg Hans. Ik heb het idee dat hij eerst op de Woenselse Markt zat en daarna op de Hemelrijken, om daarna weer terug naar de Woenselsemarkt te gaan. Maar dan op een andere locatie. Volgens mij zit er nu Bastiaans met een modezaak.


Datum: 27-09-2006
Naam: Luc van Antwerpen  
img

Hr Hans van Melis, A.C. van Antwerpen was mijn grootvader, de vader van Jo van Antwerpen (Hooghuisstraat 10). De roepnaam van opa Van Antwerpen was Nelis. Hij was getrouwd met Anna Rooijackers, in haar jonge jaren een lampenmaakstertje (zoals het beeldje op de hoek bij de lichttoren van Philips).
Nelis van Antwerpen en Anna hadden een drogisterij annex herenkapsalon op (inderdaad) de Strijpsestraat 33. De vader van opa Van Antwerpen was "Neliske d'n booi'', die zo werd genoemd omdat hij gemeentebode is geweest in Woldere (Waalre). Mijn grootvader A.C. (Nelis) van Antwerpen was de fijnste mens die ik in m'n leven heb gekend. Verstandig, goedlachs, streng maar oprecht en rechtvaardig. Hij had een kapsalon waar de mensen 's morgens nog ''mee 't mes'' werden geschoren. Mijn vader Jo van Antwerpen (dus niet tante Jo) stond met z'n 12 jaar al op een houten kistje (anders kon hij er niet bij) in te zepen en mocht van onze opa echt gaan scheren, nadat hij het eerst had geoefend met een ''mesje'' gemaakt van hout uit een sigarenkistje. Opa was een vogeltjesliefhebber en was lid van de dahliavereniging. Zijn tuin was dan ook uitsluitend volières en dahlia's.
Nelis en Anna hadden vijf kinderen, vier zoons en een dochter, Jo (Jan), Frans, Cor, Leo en dochter Francien. Zij is de enige van dit gezin die nog in leven is en runde samen met haar inmiddels overleden man Gerard de Haas, Camping Dennendoord in Wintelre. Jo, Frans en Cor waren kappers, Leo had een bakkerij, later een glazenwasserij.
Mari Kieneker: alle Van Antwerpens waren en zijn ''ouwehoeren'', ik heb het zelf absoluut niet van unne vrimde. Als je je lach kon houden tijdens familiebijeenkomsten, was je er niet bij, stokdoof of dood!


Datum: 27-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Hoi Luc, volgens mij kwam jouw vader regelmatig in het stationskoffiehuis in Waalre. Mijn vader kwam daar ook vaak en had dan weer flink gelachen, om de grappen en grollen van je vader. De fam. De Haas herinner ik me ook, vooral om de mooie dochter Angela(?), jouw nicht denk ik. In mijn herinnering woonde deze familie ergens in Strijp vlakbij de Maris Stellaschool, maar daarin kan ik me vergissen. Ik weet nog goed dat deze familie de camping begon in Wentersel, rond 1968 als ik me niet vergis.


Datum: 27-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Mooi, bedankt Luc. Strijpsestraat 33 zou na hernummering Strijpsestraat 59 zijn. Wat staat daar nu?


Datum: 30-09-2006
Naam: Luc van Antwerpen  
img

Mari Kieneker: Gerard, Francien, Angela, Toine en Armand woonden in een straat tussen de Trudo- en Strijpsestraat. Mijn vader kwam inderdaad vaak in het stationskoffiehuis van de familie Verhoeven in Woldere. Alwaar er uiteraard slap werd geouwehoerd. Hij woonde toen overigens in de Ansbalduslaan, vijftig meter van het stationskoffiehuis af.
Hans van Melis: nadat Nelis en Anna van Antwerpen uit hun huis zijn vertrokken naar het verzorgingstehuis een eind verderop de Strijpsestraat, is er eerst een schoenenzaak in gekomen, later een etalagematerialenzaak.


Datum: 17-10-2006
Naam: Elly Bell-Derkx  
img

Leo van Antwerpen die hier genoemd wordt, was getrouwd met een zus van mijn vader Jan, Sjaantje Derkx. Mijn zus Joke, getrouwd met Bert Bertrams, heeft jaren op camping Dennenoord gestaan. Evenals een nichtje Wilma en Frans Baets. De moeder van Wilma was een schoonzus van Sjaantje Derkx, Annie.


Datum: 26-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Nu ik de foto weer goed bekijk, weet ik weer hoe het was. Het waren twee woningen. een boven en een onder. Achter de rechterdeur was de trap naar boven.


Datum: 04-02-2007
Naam: Geerd v Hapert  
img

Volgens mij zat in dit pand omstreeks 1950 kleermaker Van Buul, broer van de kleermaker op de Woenselse Markt. En heeft Cor v. Antwerpen er later de kapperszaak in voortgezet, die hij begonnen was in de Van Kinsbergenstraat naast het pand van groenteboer Pauw Sprengers.


Datum: 08-10-2007
Naam: Dorthy Swevels-van Mol  
img

Als ik me niet vergis, zat groentenboer Pauw Sprengers naast de kapperszaak van Cor van Antwerpen. Dus op de hoek Van Kinsbergenstraat/Hemelrijken.


Datum: 14-05-2008
Naam: Armand de Haas  
img

Ik ben Armand de Haas, zoon van Gerard en Francien de Haas. Ik ben in Strijp geboren boven de kapperszaak van opa en oma De Haas, waar mijn ouders destijds in 1959 inwoonden. Daarna zijn we naar de Kerkakkerstraat in Strijp verhuisd. Mijn zuster Angela stond inderdaad er goed voor bij de jongens uit de buurt. Regelmatig moest, nou ja moest?, ik 'patrouilleren' van mijn ouders of ze niet met verkeerde jongens omging. Wij zaten indertijd op de basisschool St. Trudo. In 1968 zijn we verhuisd naar Wintelre, waar mijn ouders een camping startten. In 2002 is die verkocht aan derden. Mijn vader is in 1981 overleden, mijn moeder woont op mijn recreatiebedrijf in Westelbeers en ze is inmiddels 77 jaar.
Ik herken de beweringen over de gezelligheid van kapsalon Cor van Antwerpen. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader terugkwam van een knipbeurt. Ik moet eerder zeggen halve knipbeurt, want onder het genot van een clandestien pijpje bier was slechts de helft aan de beurt geweest.


Datum: 11-06-2015
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Heette de groenteboer op de hoek Geytenbeek?


Datum: 07-08-2016
Naam: Ton Manders  
img

Mijn ouders, Toontje en Riet Manders, waren vrienden van Cor en Jo van Antwerpen en wij woonden op Hemelrijken 13. Cor was de enige met een wagen(tje) er wij zijn 'n keer meegereden naar Utrecht. Volgens mij heeft de zoon van Cor en Jo thans een kapperszaak in Uden.
Ik zie de naam Kieneker in deze berichten voorbij komen: zegt de naam Henk Kieneker iets? Dat was een schoolkameraad van mij. En Geerd van Hapert, is dat Gerard van Hapert van het Vredesplein en van de Van Speijkstraat? Aan Ans van Trigt: de groenteboer gevestigd naast Cor van Antwerpen heette Sprengers. Als daar een grote houten ton buiten stond, wisten wij dat de zuurkool was aangekomen!


Datum: 04-11-2022
Naam: toine van antwerpen  
img

Ik ben de jongste zoon van Cor en Jo van Antwerpen. Wat leuk dat er een foto van ons oude huis op staat. Heb daar altijd fijn gewoond.


Datum: 07-11-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Wie was dan de Jo van Antwerpen die in de jaren '40 en '50 in de Prins Hendrikstraat woonde en ook (dames)kapper was?


Datum: 07-11-2022
Naam: angela lavijsen- de haas  
img

Ik ben Angela Lavrijsen-de Haas (dochter van Francien de Haas-van Antwerpen). Mijn oom Jo van Antwerpen was de oudste zoon van mijn opa Nelis van Antwerpen (kapsalon op de Strijpsestraat) die na de Prins Hendrikstraat een kapsalon aan de Hooghuisstraat heeft gehad. Nog later zijn ze verhuisd naar Waalre.


Datum: 20-03-2024
Naam: Berry  
img

Ik weet dit nog. Zo'n 54, 55 jaar geleden ging ik daar naar de kapper. Als je niet huilde kreeg je een lolly. Mooie tijden waren dat. Ook Wennekes (schuin tegenover) waar je snoep kon kopen, zak vol voor een gulden.