EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6097

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Zoutmanstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sneeuwwitje

Beschrijving

Zoutmanstraat 1/B, 5612KN Eindhoven. Hier zat dus ooit kapper Van Antwerpen.


Geplaatst op

25-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Sneeuwwitje is een studentenhuis met ongeveer zeven bewoners. Daarnaast de vroegere sigarenfabriek van Troost & van den Boomen.


Datum: 25-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Kapper van Antwerpen heeft gezeten op het stukje Van Kinsbergenstraat tussen de huizen die gebouwd zijn voor spoorwegwerkers en de Hemelrijken. En wel naast het hoekhuis Hemelrijken/Van Kinsbergenstraat, het winkelpand sigaren-sigarettenmagazijn van de familie Nouwens.


Datum: 26-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Marienes van de Ven, de jongste zoon van de familie, die eigenlijk hun woonplaats hadden in de Hemelrijken op nr.13, heeft alvorens naar de Gestelsestraat te verhuizen in Aalst en daar een kapperszaak te openen, hier in dit pand ook nog geknipt, nadat de twee broers hun schaar aan de kapstok hadden gehangen. Mijn vader verkocht ijs en als het zoontje van de kapper (4 jaar) ijsgeld had gekregen kwam hij een half ijsje vragen en betaalde een heel. Het andere gedeelte moest weer terug in de vriezer en kwam hij later halen. Piet, een ijsje van een kwartje en de helft in de vriezer dat was zo zijn optreden.


Datum: 26-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Wil, ik wist nog dat hier in jouw tijd een kapper zat en nam onmiddellijk aan dat dat Van Antwerpen was. Nu zie ik in het adresboek van 1934 alweer een dames- en herenkapper H. L. van de Ven op van Kinsbergenstraat 41. Er waren meer dames- en herenkappers dan in een van beide geslachten gespecialiseerde kappers.


Datum: 26-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Zoals een goed waarnemer zal zien is de achterdeur veranderd in de voordeur, op die plaats is namelijk een muurtje gemetseld en afgestuct. Zo kon het gebeuren dat het adres werd aangepast.


Datum: 21-09-2022
Naam: Ad snel  
img

Hier zat niet kapper Van Antwerpen. Die zat op het Hemelrijken. In dit pand zat kapper Nard van de Ven. Daarna heeft er nog heel even een friteszaak ingezeten. Toen weer een speelautomatenbedrijf.


Datum: 22-09-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Ik weet niet of we het over dezelfde (dames)kapper Van Antwerpen hebben, maar ik herinner mij een kapper met die naam, Jo van Antwerpen, die in de Prins Hendrikstraat woonde en een zaak in de binnenstad had.


Datum: 23-09-2022
Naam: Ben Brekelmans  
img

De kapper op de hoek Hemelrijken/Van Kinsbergenstraat heette Cor van Antwerpen, zijn vrouw heette Jo. De kapper in de Hooghuisstraat heette Jo van Antwerpen. Volgens mij waren Cor en Jo broers.


Datum: 28-09-2022
Naam: angela lavijsen- de haas  
img

Graag wil ik even vertellen hoe het zit met de kapperszaken Van Antwerpen. Ik ben Angela Lavrijsen-de Haas, dochter van Francien van Antwerpen. Zij was de dochter van Nelis van Antwerpen (mijn opa), die een kapperszaak/drogisterij had op de Strijpsestraat, waar zij ook woonden.(tegenover Rono). Zijn oudste zoon, mijn ome Jo, had een kapperszaak op de Hooghuisstraat, waar ook hij met zijn gezin woonde. Zijn tweede zoon, mijn ome Frans, had een kapperszaak in Nuenen, wat ook zijn woonplaats was. Zijn jongste zoon, mijn ome Cor, had zijn zaak op het Hemelrijken en later op de Johan van der Waalsweg. De tweede zoon van Jo, mijn neef Frits, heeft ook jarenlang een kapperszaak gehad in Nuenen. Ik hoop dat ik het allemaal wat duidelijker heb kunnen maken.


Datum: 29-09-2022
Naam: wil van hout  
img

In de jaren voor de Tweede Wereldoorlog en tijdens de oorlog zat kapper Olieslagers in dit pand op de Hemelrijken. Die Olieslagers is nog al kort na de oorlog op de Woenselse Markt een zaak begonnen, ter hoogte van de Blokker naar ik mij herinner. En dan bedoel ik het pand op de Hemelrijken.


Datum: 29-09-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Beste Angela, wat het adres van je ome Jo betreft, ik schreef dat hij bij mijn weten in de Prins Hendrikstraat woonde (heeft gewoond). Naar mijn herinnering woonde hij in het tweede huis links als je van de Kleine Berg (waar ik gewoond heb) kwam, naast dokter Reisma. Ik herinner me ook nog een goede grap van hem. Begin jaren vijftig kwam de toen bekende filmactrice Audrey Hepburn naar Nederland. Je oom liet een model fotograferen waarvan hij het kapsel had gedaan en die erg op Audrey Hepburn leek. Hij had erbij gezet; "Wij verzorgden ook haar haar". Hij zei natuurlijk niet dat het Audrey Hepburn was, maar degenen die de foto zagen moeten dat natuurlijk wel gedacht hebben.


Datum: 30-09-2022
Naam: angela lavijsen- de haas  
img

Beste P., ik ben van tien jaar na de oorlog en ik ben nooit ergens anders dan in de Hooghuisstraat geweest als we bij mijn oom en zijn gezin op de koffie gingen. Maar het kan best zijn dat ze eerst ergens anders gewoond hebben. Ze woonden volgens mij op nummer 10, boven de kapsalon.