EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6118

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Vliegtuigen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fokker op Welschap.

Beschrijving

Ook deze foto vond ik in het album van mijn vader met als onderschrift: Fokker VII op Welschap. Mijn kennis van vliegtuigen is nihil. Misschien dat de Welschaphistoricus wat meer over het toestel kan vertellen. Alvast bedankt.


Geplaatst op

26-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-03-2007
Naam: Ary Ceelen  
img

Foto genomen langs de zijkant van het Luchthavengebouw. De draaitrap is na de prachtige restauratie ook weer aangebracht. Ga maar eens kijken op Meerhoven! Het houten hek sloot het terrein af.
En dan de PH-AEZ: Dit was een 3-motorige Fokker FVIIb. Kwam in 1929 bij de KLM als verkeersvliegtuig. Werd op 15 juli 1936 door storm beschadigd op vliegveld Haamstede. In augustus 1936 gesloopt. Was dus tussen mei 1935 en juli 1936 tijdens een lijn- of dienstvlucht op Welschap. Op 15 mei 1935 werd de KLM-lijn Eindhoven-Brussel geopend. Misschien was de AEZ daarom op Welschap?
Ary Ceelen (Welschaphistoricus)


Datum: 15-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Leuk dat vliegveld Haamstede hier genoemd wordt. Haamstede ligt op Schouwen Duiveland, dat tot aan de Watersnood van 1953 een eiland was. Voor de oorlog was er een geregelde dienst met Fokker vliegtuigen op Rotterdam, mijn vader, die van Schouwen kwam heeft toen eenmaal zo'n vlucht meegemaakt, daarvoor had hij flink moeten sparen.