EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6122

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Quinten Matsyslaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Vialle Autogas

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vialle Autogas. (3)

Beschrijving

De eerste vestiging aan de Ruysdaelbaan was al vlug te klein en kwam er meer ruimte ( ~7200 m2 ) door het pand aan de Quinten Matsijslaan te betrekken. Hier werden het magazijn, assemblage en expeditie ondergebracht. De Ruysdaelbaan bleef het inbouwstation.


Geplaatst op

26-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-03-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Toen wij hier pas gevestigd waren, kwam men na sluitingstijd nogal eens boodschappen doen. Van ongenode klanten was Jef Vialle niet gediend, dus werd de Fa. 'Rent a Dog' ingeschakeld, die elke avond twee dobbermans te slapen legde in het pand. Toen was het inbreken afgelopen, maar de honden zaten wel elke nacht her en der in het pand te kleien. Daar hadden wij in het magazijn wel weer lol van, door er met het aangedreven wiel van een heftruck op te gaan staan en vervolgens vol gas te geven.
Het glaswerk van het pand werd ook vervangen, daar het regelmatig aan diggelen gegooid werd.. Dit werden polycarbonaat ruiten, voor achtentwintig jaar geleden best wel bijzonder.


Datum: 30-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Sjef Vialle, de oprichter van Vialle autogas, heb ik goed gekend. Ik was namelijk via het Tivolikoor bevriend geraakt met zijn jongere broer, Johan, Jan of zoals vrienden zeiden, Muk Vialle. Sjef was in die jaren, de jaren vijftig, altijd bezig met motoren en autotechniek, en was daar bijzonder goed en gehaaid in. Hij had werkelijk een natuurtalent voor techniek.
De familie Vialle woonde in de Kalmoesstraat. Ik ben daar door die vriendschap veel gekomen en heb daar erg goeie herinneringen aan.