EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6161

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Philips Complex Strijp 3/R*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 3 / R

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sloopwoede

Beschrijving

Op Philipscomplex R aan de Zwaanstraat wordt volop gesloopt. Wie weet wat hier voor in de plaats komt?


Geplaatst op

29-09-2006

Reacties:

Datum: 29-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Dit is het gebouw van RU van foto  5778.
Op de plaats van complex Strijp 3 in de Zwaanstraat komen woningen te staan, in 2008 zal alles gesaneerd worden en moeten de sloopwerkzaamheden voor een groot deel afgerond zijn.


Datum: 28-04-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Geredeneerd vanuit het cultuurhistorische belang is er geen reden om Strijp R als ensemble te beschermen. De historische aanwezigheid van Philips in Eindhoven richt zich vooral op de Emmasingel en Strijp S. De bouwgeschiedenis van Strijp R gaat terug tot de jaren veertig van de vorige eeuw. In enkele decennia tijd ontstond een bedrijfsterrein met tamelijk indifferente gebouwen, waar gedurende 50 jaar televisies en onderdelen werden geproduceerd. De historische betekenis van Strijp R zit niet zozeer in de bijdrage aan het stadsbeeld van Eindhoven of de uitzonderlijke kwaliteit van de gebouwen. Toch is de symbolische betekenis van het terrein groot. Strijp R is de geboortegrond van de televisie als massamedium en dat dit maatschappelijke gevolgen had is evident. (uit Cultuurhistorische verkenning complex strijp R)


Datum: 29-04-2008
Naam: C. Schillemans  
img

De Beeldbuis ontwikkeling en productie zat op Strijp 3 (complex R) maar alle TV's die in Eindhoven gemaakt zijn zijn geproduceerd op Strijp 1 (complex S)


Datum: 25-03-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Op Strijp R wordt druk gesloopt. Het project is één van de grootste Nederlandse sloop- en recycleprojecten van dit moment. Als eerste van een lange rij sloopactiviteiten ging vorige week het gebouw RE tegen de vlakte. Dit was een magazijn en tevens de ruimte waar beeldbuizen op levensduur werden getest. Gebouw RE stond half tegen het los- en laadperron op StrijpR aan. Het karakteristieke ‘perron R’ staat nu weer fier in de vrije ruimte. Het wordt een markant object in het Schakelpark van de nieuwe woonwijk R. Dat park verbindt een aantal historische gebouwen en elementen die behouden blijven. Het wordt een langgerekt park waar je kunt verpozen en bijvoorbeeld activiteiten kunt houden als een concertje of een BBQ. Bron: website www.jebenter.nl , nieuws 23-03-2009
Op deze website vind je veel over dit oude fabrieksterrein, van vroeger en de toekomst.


Datum: 02-09-2010
Naam: Nico Denis  
img

De keramsche fabriek van Philips zat in de gebouwen RK 1, 2 en 3, ook wel de zwarte keramiek genoemd. De piezo keramiek zat in gebouw RAH, deze was verbonden met een loopbrug met RK3. Ik heb in beiden 28 jaar gewerkt.