Fotonr.: 6162
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1962
Locatie 1.:Strijp |615 Schoot |Kreugelstraat
Categorie.: Winkels / Winkelcentra |Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten |Wilting-Maas

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kruidenierswinkel Wilting-Maas (1)

Beschrijving Foto uit de beginjaren 60 van de kruidenierswinkel van Wilting-Maas aan de Kreugelstraat. Dochter Toos, die de foto bezit, staat hier in de deuropening. In de rechter etalageruit weerspiegelt zich de Christelijk Gereformeerde Kerk hoek Plaggenstraat/Beukenlaan.
Geplaatst op 29-09-2006

Reacties

Datum: 29-09-2006
Naam: Hans van Melis img

Het orgineel is toch veel mooier dat de kopie uit het boek van Smeets.


Datum: 08-10-2006
Naam: Redactie EiB img

De foto was al eerder op de website geplaatst. Die hebben we nu verwijderd en de commentaren daarbij geven we hieronder weer:

Deze winkel lag aan het zgn zwarte pad. Dit stuk was niet bestraat. Het stuk van de Kreugelstraat richting Koenraadkerk. Tegenover deze winkel was een lapje grond waar groenten verbouwd werden door een inwoner van de straat. Daarnaast stonden een paar heel kleine woninkjes.
Added by Diny Nagel on 11 September 2005.

Het huis tegenover de winkel met het betreffende lapje grond had huisnr. 78. Hier ben ik geboren en mijn vader Frans de Jongh verbouwde hier in zijn vrije tijd aardappelen en groenten. Dit stukje grond liep helemaal achter de er langs gelegen kleine woninkjes door. De dochter in de winkeldeur heet overigens geen Roos maar Toos en was een hele aardige meid.
Added by Piet de Jongh on 26 October 2005.

Ik dacht al dat het Toos was en niet Roos ! Ik weet dat ook Jans de Vries op dat stuk grond groenten e.d. verbouwd heeft. Hij woonde op nr 40. Ik ben zelf ook geboren in de Kreugelstraat op nr 44 en heb daar 18 jaar gewoond. Een heel fijne buurt. Ik heette toen Diny Grave.
Added by Diny Nagel on 26 October 2005.


Datum: 26-10-2011
Naam: Nelleke van Winkelhoff img

Ik heb nu diverse foto's van de Kreugelstraat bekeken, maar hoor niemand over melkboer Dost. Deze woonde aan het eind van de Kreugelstraat richting Beukenlaan. Zij woonden in een mooi huis/boerderij met een grote tuin achter hun huis met fruitbomen. Heb daar vaak gespeeld met hun jongste dochter Marjan. Later is melkboer Dost verhuisd naar de Halvemaanstraat, maar bleef melkboer in Strijp. Hij werkte met paard en wagen en met dochter Greetje Dost als hulp. Later had hij een VW busje. Wie kan mij meer vertellen over de familie Dost in de Kreugelstraat?