EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6432

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Stratumsedijk-Jorislaan.

Beschrijving

Met dank aan Hr. Frits Kerssemakers.


Geplaatst op

11-10-2006

Reacties:

Datum: 13-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Bedankt Vic voor deze foto, voel me weer een klein meisje. Ik beken het nu na al die jaren, ik was diegene die al die viooltjes had geplukt. Wat in die tijd een zware overtreding was. En zuster Willemien ik zal het noooooit meer doen.


Datum: 14-10-2006
Naam: Peter Weijtens  
img

Het groepje jongens, rechts onder op de foto, met handdoeken in hun hand zijn waarschijnlijk leerlingen van de R.K. AUGUSTINUS MULO uit de Le Sage ten Broeklaan. Deze school had geen gymnastiekzaal en huurde voor deze lessen de gymnastiekzaal van de Sint-Jorisschool (lagere school) in de Tuinstraat. Onder leiding van de gymnastiekdocent werd keurig, in twee rijen heen en weer gemarcheerd. De handdoeken waren nodig voor het drogen van de voeten na het wassen in de zogenaamde voetbakken. Gymnen werd namelijk op blote voeten gedaan. Voor ons, als leerlingen was dit een heerlijke onderbreking van de lessen.
De directeuren uit mijn tijd waren Verberne en Rijkers.
Wie heeft aan deze school nog meer herinneringen?


Datum: 14-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Zie MIJN biecht bij foto 3066 ;-) (1960 is een schatting).


Datum: 14-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Dank je Vic hoe oud denk je dat ik ben. Inmiddels al Oma


Datum: 15-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Hier is mijn schoonvader, Henk Dircksens, begonnen als onderwijzer, in 1924. En wel bij de heer Makaaij. Naderhand is hij hoofd geworden van de BLO-school in de 's Gravesandestraat, tot zijn pensioen in 1971.


Datum: 08-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Links op de foto, met zonneluifel, reisbureau Effting.
Op dit kruispunt werd dikwijls het verkeer geregeld door de Marechaussee uit de Tuinstraat. Dat werd dan gedaan zonder verkeerslicht, want dat stond er alleen op spitsuren. Het verkeer was er heel wat rustiger dan nu.


Datum: 22-12-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Fanny, dat 1960 sloeg op de foto, niet op jou! Ik ben soms wat kort en kryptisch in mijn commentaar. Maar je was nog mijn looptrainster bij L.O.G.O.


Datum: 01-04-2007
Naam: Margriet Sibon-Guns  
img

Naast de huizen op de hoogte van het kerkplein heeft nog een huishoudschool (een stuk naar achteren) gestaan St. Monica. Weet iemand hier zich nog iets van de herinneren? Of heeft iemand daar nog een foto van? School is rond 1965 verhuisd naar nieuwbouw Poeyersstraat.


Datum: 02-04-2007
Naam: Ben Dankers  

En hoezo verkeerslichten, je zet er gewoon een agent neer met het bekende klapbord. Prachtige nostalgie, niet dat klapbord alleen maar ook die agent op straat.


Datum: 18-08-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Margriet, de St Monica school klopt. Ik heb er in de periode ook op gezeten. Fijn deze foto te zien. In de pauzes gingen we belga's kopen in het snoepwinkeltje hoek Jorislaan/Hoefkestraat. Op schoolbank staan wel wat foto's. Maar geen gebouw herkenning. Volgens mij is het een dependence geweest van de Maris Stella school.


Datum: 19-08-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Ik heb daar ook op de St. Monica gezeten, mijn eerste jaar daarna op de Poeiersstraat. Toen deze nog op de Jorislaan was hadden ze op verschillende locaties lokalen zoals in de Schalmstraat, Vestdijk en de Kanaalstraat.
Ik had voornamelijk les op de Jorislaan en de Kanaalstraat en Gym op de Vestdijk.
Leuke tijd was dat, zeker op de Kanaalstraat, ik heb er jammer genoeg geen foto's van.


Datum: 21-11-2014
Naam: José van der Kruis  
img

Leuk, mooie herinneringen. Iets voor de huishoudschool woonde de fam Smits Jonkers, een vroedvrouw. Wij Kruisjes zijn allemaal door haar op de wereld gebracht.


Datum: 06-10-2015
Naam: Ruud van de Weijer  
img

De agent op de foto is in mijn herinnering Piet Zoethout of Soethoud. Hij behoorde tot het legioen van de pepermuntjes (gemeentepolitie). Je had toen ook de dropjes. Die hadden zwarte petten en dat waren toen de parkwachten.
=== Volgens de fraaie website over de Eindhovense gemeentepolitie is de juiste schrijfwijze van de achternaam Soethout. U vindt deze site onder Links / Historie. Red. ====


Datum: 06-10-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het was dus geen wit regenkapje? Verder heb ik ook eens gehoord dat de 'pepermuntjes' tot de verkeerspolitie behoorden en de 'dropjes' tot de gemeentepolitie. En was een parkwachter niet zwart gekleed, terwijl een politieuniform donker blauw was / is?


Datum: 01-05-2018
Naam: Jos Boeren  
img

Ik kan me natuurlijk vergissen, maar ik zie op de voorgrond links mijn moeder! Als zij dat is, werd de foto gemaakt tussen 1950 en 1960. Wij woonden rechts van wat volgens mij toen een huishoudschool was. Huis met deur in het midden, dat uitkeek op het kerkplein van de St. Joriskerk.