EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

645

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

Meerdere Zangers / Zangeressen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kom van dat dak af.

Beschrijving

'Kom van dat dak af' was begin 1960 de eerste grote hit van Peter (Koelewijn) en zijn Rockets. De groep bestond uit saxofonist Claus Buchholz, Peter v.d. Voort drums, Harry van Hoof piano, Charles Jansen, basgitaar, Claus Buchholz en Peter Koelewijn, zanger en gitarist. Later kwam daar als extra saxofonist Arnold Bagen bij.
Achtereenvolgens volgen hits als 'Janus', 'Marijke', 'Laat me los', 'Speel die dans' en '24 kussen' uit. Ook neemt de band samen met Anneke Gronloh 'Ma, hij wil zo graag een zoen' op.


Geplaatst op

30-06-2005

Reacties:

Datum: 11-12-2006
Naam: Anouschka Schutte  
img

24 duizend kussen, niet 24!
===Verdraaid, wat een verschil, sorry. Frans===


Datum: 12-12-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Mooie Anneke met haar BB-jurkje aan. Ook haar liedjes zijn niet te vesmaden: Brandend zand, Soerabaya en Paradiso. Zo echt Eindhovens !


Datum: 10-09-2007
Naam: Bert Maas  
img

In 1960 was ik 12 jaar en al een echt nozempje. De Rock & Roll was dé muziektrend waar ik van hield (en nog hou). Met 'Kom van dat dak af' ging ik uit mijn dak! Het duurde dan ook niet lang of kon de tekst uit mijn hoofd. Ik zat in de 6de klas lagere school (Carolus Boromeus) en ik had weer eens een paar regels overtreden. Voor straf moest ik van ene meneer van de Ven een opstel schrijven. Daar was ik gauw mee klaar want ik schreef de hele text van 'Kom van dat dak af' op een vel papier. Meneer van de Ven kon er de humor niet echt van in zien en ik had in zijn ogen ook een onvergefelijke taalfout geschreven. In plaats van koorddanseres had ik koordanseres (met één d) geschreven. Daarvoor kreeg ik opnieuw strafwerk en moest ik 100 maal het woord koorddanseres opschrijven opdat ik het nooit meer zou vergeten. Nou dat is hem bij deze dus gelukt!


Datum: 17-10-2007
Naam: Henny de Vries  
img

ik ben Henny de Vries, zoon van Ties de Vries de slager van de Aalsterweg. Achter de slagerij lag de danszaal van de drie Zwaantjes, ik kon aan de zijkant door de ramen blieken naar de optredens van Peter Koelewijn en Anneke Gronloh. Later hebben we dat cafe en feestzaal gekocht en er een feestzaal van gemaakt. Helaas is het ons nooit gelukt, die twee nog eens in onze zaal te krijgen. Ze waren immers te groot gegroeid mettertijd. Ook is er ooit een optreden geweest van Rob de Nijs en ZZ en de Maskers.


Datum: 09-02-2008
Naam: Willem Pero  
img

Peter en zijn Rockets oefenden vaak in de oranje manege van de vader van Peter van de Voort aan het eind van de Heezerweg. Ik woonde destijds in de Mammoetstraat in Tivoli en kon als ik in bed lag hun muziek horen, want de afstand van mijn slaapkamer naar de manege was ongeveer 50 meter.


Datum: 04-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Twee muziekmonumenten, zo kun je deze twee Eindhovense BN-ers wel noemen. Peter, onlangs nog geëerd bij het première-concert ter gelegenheid van de allernieuwste CD met PK-nummers van de groep Pater Moeskroen. Anneke ontving op 31 augustus jl. tijdens "Brandend Zand" op Strijp S haar Eindhovense award. En allebei swingen ze nog steeds als een trein!