EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6501

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kleding / Manufacturen

Onderwerp 3.:

Overige Kleding / Manufacturen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Textielwinkel aan de Tongelresestraat

Beschrijving

Deze textielwinkel vlak voor de afbraak gelegen aan de Tongelresestraat. De winkel zat tussen de overweg Hofstraat en 't Hofke. Tegenwoordig staan er nieuwe huizen.


Geplaatst op

15-10-2006

Reacties:

Datum: 15-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Dit pand werd volgens mij bewoond door Bischops, de dochter is een zaak begonnen in de Paul Krügerlaan. Volgens mij gaat de familie nog steeds naar de markt met dekbedovertrekken en handdoeken e.d. Er was nog een textielzaak op de Tongelresestraat en wel Hoofstede. Dat was naast van der Leegte de manden en rietvlechterszaak. De dochter van Hoofstede (16 jaar) is overleden tijdens het bombardement van 19 september 1944.


Datum: 15-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Textielhandelaar Bisschops ging vroeger ook met een wagen langs de deur. Dat was in die tijd heel normaal dat er vanalles aan de deur werd verkocht zoals, bezems, manden etc, melk, brood, groenten, veters en je kunt zo gek niet bedenken. Er werd in die tijd ergens reclame gemaakt over deze wijze van verkopen met de slogan: De mannen van mevrouw


Datum: 01-11-2006
Naam: Nico van Soerland  
img

De wagen waarmee Bisschops zijn klanten bezocht droeg in fraaie letters het opschrift: De Rijzende Winkel Het kan natuurlijk zo bedoeld zijn maar wij dachten toch meer aan De Reizende Winkel


Datum: 11-02-2007
Naam: Manjo van Boxtel  
img

Richard Bisschops was bij ons thuis een begrip.


Datum: 17-07-2009
Naam: Saskia van Beers-Karsmakers  
img

Volgens mij is het pand inderdaad dat van Bisschops. Ik kan me herinneren dat zij met paard en wagen langs de deur kwamen (ik ben geboren op de Tongelresestraat, vlak bij de Melkweg). Verder zat er ook een winkeltje in fournituren, Hoogsteder of Hoogsteger. Daar vlakbij was de mandenzaak van de familie De Leest. Zij hebben nu nog altijd een rotanwinkel aan de Tongelresestraat.