EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6530

Bijdrager:

Jaar:

1938

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Herinnering spiraal en draadmaken

Beschrijving

Mijn moeder Liza Stolwerk werkte hier tot 1948. Op de foto van de spiraal en draadmaken staat ze de vierde rij van onderaf de vierde van rechts. +++Mocht je moeite hebben om iemand te herkennen probeer dan de grote versie+++Hans


Geplaatst op

15-10-2006

Reacties:

Datum: 15-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk niet dat ik iemand van deze foto ken maar ik kan het gebouw niet thuisbrengen. Wie helpt?


Datum: 16-10-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Tini, dit is mijn inziens de Emmasingel met op de achtergrond de sing-sing. Zo werd het gebouw genoemd, het leek wel op een gevangenis lage ruimtes en allemaal kleine ruimtes. Het gebouw is al lang afgebroken. Gebouwaanduiding weet ik niet meer.


Datum: 16-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Dit (Sing-sing) was ook mijn eerste gedachte. Het gebouw stond dwars op wat nu de Witte Dame heet, dus op wat nu de binnenplaats is.


Datum: 16-10-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik zal de plattegrond van complex E uit de Philips telefoonboeken eens scannen en dan inzenden, daar staan alle gebouwaanduidingen op. Ook van de overige complexen zal ik proberen in te sturen.


Datum: 17-10-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik heb op de plattegrond van 1980 gekeken en Sing Sing was gebouw ER vlgs mij.
Trouwens over de Sing Sing gingen altijd de wildste geruchten, laten we zeggen over bepaalde oefeningen tussen twee mensen


Datum: 17-10-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Dit is inderdaad de 'sing-sing.' hier onder waar de foto is gemaakt stonden de afval containers voor afvalglas van de electronenbuizen. En voor wat de sin-sing betreft; de plafonds waren op de 'halve' verdiepingen zo laag dat zelfs ik, als 14 jarig menneke, ze gemakkelijk aan kon raken. En regelmatig gezien dat er 'bepaalde oefeningen' werden gedaan. Toen ik dat thuis vertelde moest ik van 'ons' vader overplaatsing vragen.


Datum: 17-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Nu alles gesloopt en weer anders opgebouwd wordt, zou ik wel eens willen weten waar de Plaquette met namen van gefusilleerden gebleven is? Dat was toch aan de poort op de Emmasingel.


Datum: 17-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Laat ik nu altijd gedacht hebben dat draad getrokken werd.De wolfram werd door een steeds kleiner wordend gaatje getrokken. Dus was dat de draadtrekkerij. Om het eerste stukje draad door het gaatje te kunnen duwen, moest het draadje eerst in een bijtmiddel gedoopt worden, zodat het dun werd en een punt ontstond. Stoot men zich met het gedompeld draadje dan ontstaat er een soortiment wondje wat geneest als een tatoeage, zodat de draadtrekkers allemaal voorzien waren van tatoes. Een draadtrekker was duidelijk te herkennen.


Datum: 18-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Wil lees s.v.p. wat er onder op het bord staat draadbewerking dus diverse handelingen.


Datum: 18-10-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

In 1970 was de draadtrekkerij gevestigd in geb.EEG en/of EFF deze gebouwen stonden pal achter het gezondheidscentrum in de Willemstraat, Toontje Manders van het Vredesplein was daar vlgs mij baas.


Datum: 03-03-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

De sing sing had als gebouwaanduiding EI en hier is zichtbaar de laad- en losbrug van vervoer en garage waar de goederen geladen en gelost werden voor het complex Emmasingel. En de draadtrekkerij, spiraalmakerij heeft in het gebouw EB gezeten. Nadien in de jaren 70 is de draadtrekkerij naar Turnhout verhuisd en als ik mij niet vergis zit er nu nog een draadtrekkerij/ spiraalmakerij in Deurne.