EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6638

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Juweliers

Onderwerp 3.:

Van Hout Ververgaard

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Van Hout Ververgaard, atelier.

Beschrijving

Een blik in het atelier-goudsmederij van juwelier Van Hout Ververgaard. De hoofdingang van de winkel was op dat moment in de Rechtestraat en een tweede ingang was aan de Hooghuisstraat.


Geplaatst op

17-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-10-2006
Naam: Fransje van Kollenburg - Van Hoof  

Beste Marijke heb jij nog meer foto's van Van Hout Ververgaard? Wij hebben er een heleboel gehad maar de familie van Hout heeft die een keer van mij geleend voor een boekje(?) en ik heb ze nooit meer terug gezien. Mijn vader heeft 50 jaar als goud/zilversmid bij van Hout gewerkt en ook boven de zaak gewooond nadat dhr van Hout gestorven was. Ik zal in mijn spullen nog eens gaan zoeken of wij nog ergens foto's hebben van de Rechtestraat. Verder de ouders van vader hadden een winkel op de Demer voor de oorlog, ik zal die ook opsturen. En verder mijn schoonouders hadden een slagerij op de Kleine Berg (vroeger de centrale vleeshal) zal die ook opzoeken. Groetjes Fransje van Kollenburg.


Datum: 25-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ha die Fransje, (Fransje van de gemeente?)
Wat ik hier nog heb is een paar foldertjes met interieurfoto's van de zaak na de verbouwing eind zestiger jaren . Een deel van die folder staat op deze site als foto 6640 en nog een foto van een personeelsuitstapje nr. 6641 met op de voorgrond Van Hout sr., ik er direkt achteraan en nog een paar mensen uit de winkel en atellier. Ik heb begrepen dat die donkere man achteraan op de foto, die ontzettend aardig was, helaas al is overleden.
Ik vraag me af of ik jouw vader dan nog heb gekend bij van Hout en zou het leuk vinden als er eens een foto van zag.


Datum: 26-10-2006
Naam: Martin Sanders  
img

Op deze foto uit ik denk 1967 of 1968 zijn te zien bij het raam Toon van Lieshout, dan Martin Sanders en dan Toon Molenaar. Groeten iedereen en ik hoop dat er nog meer collega`s uit die tijd reageren


Datum: 27-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Leuk hoor, de namen erbij. Wist het maar zo ongeveer daarom had ik ze niet genoemd. Bedankt voor de reactie Martin en ik hoop op meer foto's.
zegt het voort-zegt het voort!


Datum: 09-02-2010
Naam: Jac. A. van Hout  
img

De namen van de aspirant goudsmeden zijn juist. Of ze in het vak zijn gebleven? Voor zover ik weet niet.


Datum: 10-02-2010
Naam: Martin Sanders  
img

Martin Sanders heeft al bijna 17 jaar een eigen juwelierszaak op de Heezerweg te Eindhoven. Zijn zaak heet GoldTime Juwelier. Eerder gewerkt bij Hageman Juwelier, Sanders Juwelier en Nijsse Juwelier te Veldhoven.


Datum: 10-02-2010
Naam: Jac. A. van Hout  
img

Proficiat Martin Sanders, veel succes!


Datum: 06-04-2010
Naam: Toon Molenaar  
img

Hè wat gaaf dat ik deze foto's zie. Ik zelf ben niet verder gegaan als goudsmid en zit nu alweer 5 jaar op St. Maarten, Ned. Antillen met een pandjes huis. Klopt het wat ze schreven dat die die donkere man achteraan is overleden. Graag als het kan meer reacties en foto's.


Datum: 06-04-2010
Naam: Jac. A. van Hout  
img

Helaas Toon Molenaar, ik weet niet meer wie dit is en kan dus niet vertellen of hij nog in leven is. Wat ben je ver terechtgekomen. Het werk sluit waarschijnlijk wel aan op je kennis van goud en zilver. Veel succes. J.A. van Hout.


Datum: 15-06-2015
Naam: Toon van Lieshout  
img

Leuke foto, weet iemand waar Harrie Neutkens woont of een telefoon nummer?


Datum: 16-06-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Mooi, Toon van Lieshout, dat je reageert. Ben jij inderdaad de jongen op de foto achteraan het dichtst bij het raam?
Ik denk dat Martin Sanders je wel kan helpen aan gegevens over Neutkens. Je kunt hem direct mailen door op zijn naam in het blauw te klikken. Neutkens is getrouwd met Elfie, van de administratie destijds, secretaresse geloof ik.
En Toon, als jij nog foto's hebt, van atelier, winkel, magazijn lunch -ruimte of wat dan ook, laat dan nog eens wat zien. Mogen ook foto's zijn van mensen zoals Lonissen, Jan de Bruin, die oude man in stofjas (Sanders of Janssen ??)Van Ruth, winkelpersoneel etc..


Datum: 16-06-2015
Naam: Toon van Lieshout  
img

Ik ben inderdaad die knappe jongen achteraan. Ik heb bij van Hout gewerkt van 1963 tot 1972, samen met Harrie Kampers, van Hoof, Crommetuin, Peter van Schijndel, Toon Dillen , Potters de graveur en Jesus.
Klopt het dat meneer Jac deze week is overleden?
Van het winkelpersoneel ken ik er maar een paar: van Ruth, van Grotel en Elfie en Harrie de chauffeur en natuurlijk de Bruin, de etaleur.
Groet, Toon van Lieshout


Datum: 21-06-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Jammer Toon, dat ik geen duidelijker beeld van die "knappe jongen" heb. Volgens mij had je donker, krullend haar, dat herinner ik me nog wel.
Tja Toon, ook jammer dat je de meisjes van de Gero-afdeling bent vergeten! Geroafdeling en verzilverd luxe goed aan de kant van de Hooghuisstraat, naast de kapsalon van Else Kallen.
Die meisjes waren Minie Janssen en ik. Op foto 6641 loop ik tijdens een personeelsuitstapje achter de heer Van Hout senior. Minie heeft wat langer daar gewerkt, ik zelf tot 1970 dacht ik . Namen die jij noemt ken ik wel allemaal. Liesbeth van Grootel stond vooraan in de winkel, aan de kant van de Rechtestraat, bij de bedeltjes dacht ik .
En inderdaad is meneer Jac (de heer Van Hout jr.) deze week (of vorige week) overleden.