EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6730

Bijdrager:

Jaar:

1982

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Rijwiel / Motor / Bromfiets

Onderwerp 3.:

Heerings

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rijwielhandel Heerings (1)

Beschrijving

In januari 1982 wordt Harrie Heerings op de Geldropseweg op straat gezet. Zijn voorraad fietsen wordt uit het magazijn/werkplaats gehaald en buiten op straat gezet. Het is het pand waartegen enkele spandoeken zijn bevestigd: "IRISWIJK-OUDE HAVEN-NU AANPAKKEN", "MAAR NIET", "ZO"


Geplaatst op

20-10-2006

Reacties:

Datum: 12-12-2006
Naam: Peter Heerings  
img

Dit alles gebeurde op 18 jan. 1982 om 10 uur 's morgens.
Doordat er al meerdere keren een uitzetting zou hebben plaatsgevonden, zei onze pa tegen mij, jongen ze weten mi Harry's ginne raad dus di ga ok ni deur. Dat was net voor kerst 1981. Maar mijn broer Wil, werkzaam bij Sampermans autobanden, kreeg vrijdags 15 jan. sloperij Verbiezen voor een paar banden. Door een gespek over werk kwam ook een uitzetting op de Geldropseweg ter sprake.
Zodoende hebben we toch nog diverse vrienden, familie en kennissen weten te mobiliseren. Het pand van de Rabobank, nu Golf Plaza, kregen we als opslag.


Datum: 12-12-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Hey Peer, volgens mij stonden jullie pherini´s over heel Eindhoven verspreid, zelfs bij ons in de meubelfabriek aan de Kruisstraat.


Datum: 14-12-2006
Naam: Toinny Verstegen - van de Wiel  
img

Heel bijzonder om dit tafereeltje op foto te zien. Vreemd om deze lege plaats rechts terug te zien waar mijn ouderlijke woning heeft gestaan en waar ik geboren ben. Wij woonden aan de andere kant van de gang op 95 en waren de directe buren van de familie Heerings. De onteigening van ons huis en werkplaats herinner ik mij nog goed. Ons pa heeft indertijd van de gemeente nieuwe grond aan de Geldropseweg gekregen en daarop een nieuw pand gezet, dat direct door de Rabobank is betrokken. Ook herinner ik me de onvrede van de familie Heerings met de voorstellen van de gemeente destijds. Wat ik me ook herinner is dat Harrie en Nellie Heerings later naar de Kloosterdreef zijn verhuisd. Het fijne weet ik er niet meer van maar wel dat de gemeente zich erg hard had opgesteld en geen duimbreedte wilde wijken.
De schutting op de foto laat zien dat ons huis erg snel is gesloopt nadat we waren vertrokken. De werkplaats achter ons huis met daarin de meubelmakerij heeft daarna nog lange tijd dienst gedaan.


Datum: 22-06-2009
Naam: Hans Heerings  
img

Wat grappig, een Rijwielhandel Heerings. Is daar nog iets van over? Is dat nu soms Peter Heerings?


Datum: 11-09-2019
Naam: Dirks  
img

Mijn opa en oma met hun grote gezin woonden op nummer 97, de familie Van der Aalst. Mijn oma heeft nog jaren ertegenover gewoond en met lede ogen moeten zien dat hun huis was afgebroken, maar de geplande verbreding van de Geldropseweg is nooit gekomen. Nu staat er de Jumbo-supermarkt en gaan we de Geldropseweg weer smaller doen overkomen om verkeer te weren.