EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6775

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Centrum, De Bakkerij

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Café de Bakkerij.

Beschrijving

Een laatste resort voor de dwaas en de intulectueel. Geen tent op Stratumseind zo gemixt als hier. En dat al sinds 1976. Tegenwoordig heeft het een splitsing moeten maken door de 2 gehandhaafde bedrijfstakken. Links net buiten foto zit een evengroot raam als links naast de deur waar nu De Apotheker zijn kruiden verkoopt. Achter in het zaaltje is het altijd flink zwieren geblazen, op de banken heerst die rokerige filosofische sfeer en op het terras een fraai panorama. Een van de laatste plekken voor underground in het centrum, waar iedereen thuis is. Ook leuk: www.cafedebakkerij.nl


Geplaatst op

22-10-2006

Reacties:

Datum: 25-10-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Heb hier nog een optreden meegemaakt van Lucifer. Met Magriet Eshuis als zangeres en Hennie Huisman achter de drums. Zal ong. 1976 zijn geweest. Heel wat anders dan de muziek van nu.


Datum: 03-02-2010
Naam: Harry Bouwens  
img

De genoemde rokerige sfeer werd aangenaam gemixt met de lucht van weed!!


Datum: 24-12-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

Als je effe wilde bijkomen van een avondje Stratumseind was dit de goede locatie. Lekkere (reggae) muziek in de bar, beetje blowen en ouwehoeren en achterin de zaal kon je dansen of in ieder geval je wat meer bewegen, zeker met carnaval.
Maar ja, blowen met bier ging niet goed samen dus pakte ik maar een pilsje in de jaren 70.


Datum: 20-04-2013
Naam: Daniël Erkelens  
img

Beste Matty, heb deze optreden ook meegemaakt, was niet in 76, maar geloof in 70 of 71. Ik weet dit daar mijn ouders de oprichters waren van de Bakkerij, en zij er een sociëteit van hadden gemaakt, om zo mensen de mogelijkheid te bieden onder het genot van een drankje een jointje te kunnen roken en live muziek te luisteren. Was echt een geweldige tijd, jammer dat dit helemaal is verdwenen. De Bakkerij in de huidige vorm is namelijk niets meer dan een ordinaire kroeg, best wel een gemis vind ik. Maar goed, heb hier zeker mooie herinneringen aan, ook in de tijd dat Frankie Reijnaarts er in zat, hij was namelijk iemand die de oude sfeer zeker wist te creëren. Hij was ook bij ons bedrijfsleider geweest, hij wist dus wel hoe de Bakkerij was opgebouwd, had echt respect voor hem, helaas is hij niet meer onder ons, best wel jammer.


Datum: 20-04-2013
Naam: Daniël Erkelens  
img

Beste redactie, wil graag even een correctie geven. De Bakkerij is niet in `76 gebouwd, maar werd door mijn ouders rond maart `68 gebouwd, en geopend in de zomer van `68. Dus hier is zeker verkeerde informatie geplaatst. Ik zou dit graag aangepast willen zien als het kan, geeft mijn ouders meer erkenning begrijp je!!!