EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6778

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Nachtegaallaan

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Branden

Onderwerp 3.:

Gashouder

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brand Gasketel.

Beschrijving

Een alleraardigste foto vond ik in het fotoalbum van wijlen Leo Brouwers. Er stond bijgeschreven dat er zeer weinig foto's bekend waren van deze brand. De foto zal waarschijnlijk in de buurt van de Geldropseweg zijn genomen.


Geplaatst op

22-10-2006

Reacties:

Datum: 22-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Ik vermoed dat hij in de hoge huizen bij de Rochusstraat woonde, om dat z'n standpunt hoger was dan de winkels aan de overkant. Het hekwerk voor het dak komt me zeer bekend voor. Jan Wolfs herkent zeker de doorgang van de Stuiverstraat naar het Iristerrein met blokhut.


Datum: 22-10-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Nou Vic, je bent aardig warm. Leo had, samen met zijn vrouw, een sigarenzaak op de hoek van de Geldropseweg/ St Rochusstraat. In 1964 is dat een hoog pand geworden (ik zend daar nog wel foto's van in). Waarschijnlijk heeft hij vanaf de bovenste verdieping deze foto gemaakt. Het dak aan de linkerkant is, dacht ik, van fietsenhandel Heerings.


Datum: 22-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Van die hoek heb ik al een foto, zie foto 2346 maar die is hier nog niet hoog genoeg. Naderhand (in 1964 dus) is hier de hoogbouw gekomen. Nu zit er een kapperszaak.