EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6837

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
RKVV Tongelre. (1)

Beschrijving

Ook dit stukje nostalgie zal binnenkort wel verdwijnen als hier een giga uitbreidingsplan komt van de Doornakkers.


Geplaatst op

24-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-02-2007
Naam: Rudy Vogels  
img

Ja, ook hier heb ik heel wat uurtjes doorgebracht, deze was gezelliger dan die van het tenissen en hockey. De trap was weleens een hindernis bij het naar huis gaan. Je vergat weleens dat er treden waren. Tijdens de winter, en dan bedoel ik nog die echte winters uit onze jeugd, dan kon je schaatsen op het oefenhockeyveld voor ik meen 10 cent. Er werd ook voor muziek gezorgd en verlichting s'avonds. Kon je mooi op je noren je techniek laten zien aan de meiden uit de buurt.


Datum: 12-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, dat schaatsen op die onder water gezette baan was heel leuk. Vooral s'avonds. Muziek erbij en warme chocomel. En ja hoor, de jongens deden altijd stoer.


Datum: 13-02-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Het was er dan ook altijd een hele drukte, maar wel gezellig.


Datum: 10-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dit gebouw ligt er momenteel een beetje troosteloos bij nu er rond om heen gebouwd wordt. Er ontstaat daar een geheel nieuwe wijk van Eindhoven, genaamd Tongelrese Akkers.


Datum: 20-01-2009
Naam: Joop van Kampen  
img

Even recht zetten, daar waar de voetbal- en tennisvelden lagen gaat nu Berckelbosch heetten en aan de kanaalkant waar de nieuwe complexen komen te liggen dat heet Tongelrese Akkers.


Datum: 20-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nou, Rudy, "mooi" viel nog wel mee. Ik herinner me nog dat het ijs eens vol zat met sintels waardoor je moest oppassen dat je niet je nek brak op je noren. Maar wel heel sfeervol, ja.


Datum: 21-01-2009
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Goh, Ben dan heb ik je daar toch mis gelopen als jij daar in die tijd ook geweest bent


Datum: 24-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

In de omgeving Transvaalweg heb ik heel wat voetstappen liggen, Ellie, te beginnen met maatje Renata-kinderschoenen t/m maat 42. Hele zomers in de speeltuin aan de Sint Josephlaan, zondagmiddagen naar de film in het groene gebouwke aan de Bloemfonteinstraat, bakkes vols kopen in 't Gebouwke of bij het Bultje op de Rogier v/der Weijdenstraat, dikke friet bij "de Cuijt" op de Jan Tooropstraat. Een substantieel deel van mijn jongensleven bracht ik door bij mijn opoe die inwoonde bij haar jongste dochter: de familie Klomp aan de Transvaalweg 10. Heel dierbare herinneringen bewaar ik dus aan Tongelre waar ikzelf ook nog heb gewoond (1976 -1985). En daarboven, in deze Tongelre-kantine, daar vierden mijn ouders in juni 1971 hun zilveren bruiloft! Waarschijnlijk lag ik dus op mijn neus op dat ijs, toen jij me misliep, Ellie!


Datum: 24-01-2009
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Nou niet alleen op het ijs dan Ben, want wat je allemaal opnoemt zijn de plaatsen waar ik ook kwam. En vanaf 63/64 woonden wij op de St  Josephlaan recht tegenover de poort van de speeltuin, daarvoor in de Van der Helststraat in Tongelre.
En wat het Bultje betreft, de vrouw leeft niet meer maar de man woont nu naast mijn moeder op de Jan van Riebeecklaan.


Datum: 25-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En Ellie, heeft die buurman van je moeder geen foto's meer van dat winkeltje? Met de sigarettenautomaat aan de buitenkant. Wordt op de site nu al zo veel gesproken over 't bultje (oneerbiedig eigenlijk maar wisten wij veel vroeger), dat het wel leuk zou zijn als er nog een foto was van binnen of buiten.


Datum: 26-04-2012
Naam: Emmy Meeuwsen  
img

Ja ik kan me ook nog dat paviljoen herinneren. Mocht van Meneer Coolen altijd meehelpen daardoor kreeg ik snoep of een ijsje. Zijn dochter heeft nu "Inspiration Point", eerst op de Leenderweg nu in Valkenswaard. Was een leuke tijd en mijn vader en moeder gingen daar iedere week rikken. Ik ben ook veel gaan schaatsen daar. Wij woonden in de Jan Vethstraat en Coolen vlak achter ons.
Ben, ik ken jou toch niet vanuit die tijd....later pas van Wim Vlemmix...dansen in de Gouden Leeuw in Vessem, haha. Maar "de Cuijt" ken ik ook; we mochten op zaterdagavond altijd een frietje gaan halen dan hadden onze ouders ff rust....haha. Ja, 7 kinderen met allemaal vrijers thuis, was een drukke bende. Maar ik heb hier dierbare herinneringen aan.
Groetjes Emmy Huiberts (Bert) Meeuwsen


Datum: 26-04-2012
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik heb hier ook vele uurtjes versleten als wij tegen Tongelre moesten handballen, raar dat ik over handbal zo weinig lees hiero.