EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6969

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Petrus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Petruskerk

Beschrijving

Toen ik deze week over de Kloosterdreef kwam kon ik het niet nalaten de kerk nader te bekijken. Duidelijk is te zien dat de punt van de zijbeuk is "hersteld". Dezelfde stenen zullen wel niet meer te krijgen zijn geweest en het voegwerk wijkt ook af. Bovendien viel mij op dat de doopkapel, die vroeger rechts van de kerk stond, is verdwenen en vervangen door een low budget bouwsel met deur. Nooduitgang?


Geplaatst op

29-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Door deze sait kijk je veel bewuster en zoek je naar onbekende details. En ik fiets wat/nog vaker. Je leert je stad wel kennen. Bestond er ook maar zoiets van (in mijn geval) Mestreech....


Datum: 30-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Stenen van ieder jaartal of maat en samenstelling is geen probleem.In Maasdriel staat een steenfabriek die elke steen namaakt. Maar het verouderen, dat is natuurlijk een ander verhaal.


Datum: 30-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Wil, het is wel meer dan 50 jaar geleden. Ik kan me daar wel iets bij bedenken: Geen geld en geen tijd want het regende binnen. Dan maar zo. Ik vraag me toch af hoe ze er bij monumentenzorg over denken. Het mooiste zou zijn als ze bij een volgende renovatie de zaak in de oorspronkelijke staat terugbrachten.


Datum: 30-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Meestal liggen er kleine partijen stenen. Ook, en voornamelijk, ten behoeve van oudere panden.Ik denk net als jij dat wel behoorlijk in de beurs getast moet worden. En met kerken is dat een beetje op z'n retour. Bij monumentenzorg zal men het adres wel kennen neem ik aan.


Datum: 04-10-2015
Naam: Redactie  

Ter vergelijking met hoe het was heb ik een fragment van foto 28855 als inzet geplaatst. (Tini)