EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6977

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Genovevagilde, Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kabouters, St. Gerardusparochie Stratum.

Beschrijving

Kabouters op kamp geweest. Poseren bij de bus voor het vertrek naar huis. Wat een belevenis. Een paar dagen van huis, kamperen op een boerderij. Slapen op strozakken, tussen de kakkerlakken. De WC heette HUDO (Houd uw darmen open) en was in het open veld. De HUDO was gemaakt van palen met jute eromheen gespannen. Het "clubhuis" van de kabouters was in de Orchideënstraat in de Gerardusschool.
Enkele namen die ik me herinner: De leidsters waren Oebie Vermeulen en Oehoe Peerenboom, verder Nelly Lamers, Dini Josiassen, Lidwien Bochholtz, Ria Marcelis, Pieternel v.d. Meyden, Annemie Vorstenbosch. Links boven (zonder uniform) kinderen van de boer waar we hadden gekampeerd.
Een zin, geleerd bij de kabouters, is me altijd bijgebleven "En slaap vooral met open raam, als het vriest dan mag je 't sluiten".


Geplaatst op

30-10-2006

Reacties:

Datum: 26-01-2008
Naam: Lfm. Bockholts  
img

Ik heb in mijn fotoalbum een aantal foto's van dit Kamp. Het kabouterkamp was in 1954 in Bakel. We zijn ook een keer op kamp geweest in Heeswijk-Dinther. Daar zijn we naar het Kasteel geweest. Ik vond dat heel indrukwekkend. Hiervan heb ik geen foto's. Veel kinderen zijn wel herkenbaar. Bij de kabouters hadden we volkjes. Ik zat in het Elfjes volkje. We gingen met de bus van de Kruiff. Voor het vertrek krijgen we ook nog een sinaasappel.


Datum: 26-01-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Dat het kamp in Bakel was herinner ik me niet meer, wel dat het op een boerderij was en dat we sliepen in een oude koeienstal. Ik herken ook nog Els Geboers, Maria Bax, ? Foliant en ik dacht ook Ria Haemers en Nanny Cantrijn.