EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6982

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Koudenhovenseweg Zuid

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Tongelre, Ks Koudenhovenseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Koudenhovenseweg, 1952.

Beschrijving

Een schoolfoto uit 1951-1952 van de kleuterschool aan de Koudenhovenseweg. Wie herkent zichzelf?


Geplaatst op

30-10-2006

Reacties:

Datum: 06-02-2007
Naam: Henk de Goeij  
img

Beste Netty, weet je zeker dat de kleuterschool toen al aan de Koudenhovenseweg zat.
Ik heb in 1950 nog bij de nonnen op de kleuterschool gezeten en die zat toen aan de pad naar het Martinuskerkhof in het nonnenklooster. Als ik naar deze foto kijk komen er vaag nog beelden boven van mijn kleuterklas, er ontbreekt alleen een non, zuster Mattinette. De kleuterleidster was juffrouw Trees Dufhuijs en zij was, als ik het goed heb, toen 16 jaar.


Datum: 30-05-2007
Naam: Netty ten Hartog Denkers  
img

Hallo Henk, je hebt gelijk, de kleuterschool zat inderdaad achter aan die pad naar het kerkhof, maar ik was in de veronderstelling dat het daar Koudenhovenseweg was. Foutje van mij. Ikzelf heb in 1952/1953 daar op de kleuterschool gezeten, inderdaad bij de nonnen en een juffrouw Trees kan ik me ook nog herinneren (van naam althans)


Datum: 22-12-2008
Naam: Monica de Haan  
img

Beste Netty, mijn man bracht vandaag het derde boek van Tony van den Boomen voor mij mee. Het riep weer veel vragen op. Nu zoek ik al tijden naar foto's van de lagere school. Dus vandaag weer speurend naar foto's over en van mensen uit Tongelre kom ik zomaar je foto tegen. Ik heb met stomme verbazing en veel emotie zitten kijken. Het jongetje midden op de foto met het blokken bouwsel voor zich is mijn broertje Paul, hij is 19 october 1951 overleden.Deze foto heb ik nog nooit gezien. Ik zelf heb niet op de kleuterschool gezeten. Mijn moeder vond namelijk dat we gedrieen thuis zo leuk speelden. Toen ik dan in september 1951 naar de eerste klas ging, gingen mijn broertjes Guido (21 december 1945) en Paultje (21 december 1946) naar de kleuterschool. Kort daarna is Paultje overleden. De foto moet dus van september of oktober 1951 zijn.
Er bestaan niet zoveel foto's van Paultje en ik zou erg graag een mooie afdruk ervan willen hebben. Is het mogelijk om op een andere manier contact te hebben of gaat het alleen maar op deze wijze. Bij voorbaat mijn hartelijke dank. Monica Engels - de Haan. << Monica, door op de naam van Netty te klikken kom je rechtstreeks in haar e-mail adres. (red.)>>