Fotonr.: 7033
Bijdrager Cees Nieuwlaat
Jaar: 2006
Locatie 1.:Strijp |614 Schouwbroek |Loggerstraat
Onderwerp.: Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten |Beelden |Religieuze Beelden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Sint Trudobeeld

Beschrijving Dit beeld van Sint-Trudo werd op 12 juni 1986 door wethouder P. van Baar onthuld, ter gelegenheid van de oplevering van de derde fase vervangende nieuwbouw van de Botenbuurt. Het staat in de muur op de hoek van de Loggerstraat en de Hastelweg. De bouw van de Botenbuurt was het eerste project van woningbouwcorporatie Sint-Trudo in 1921. De huizen waren uit zuinigheid van een slechte kwaliteit. Daarom werd in 1984 door dezelfde woningbouwvereniging de buurt met de grond gelijk gemaakt en helemaal opnieuw opgetrokken. Oorspronkelijk stond het beeld op het Schippershof, het centrale punt in de buurt. Het was gemaakt door de Eindhovense kunstenaar Jan Custers. Op de plaquette in de gevelsteen onder het St.Trudobeeld staat."Vervangende Nieuwbouw Botenbuurt 1981-1991".

<< De oorspronkelijke foto is op 17 juni 2024 vervangen door een scherp exemplaar van Henny van Laarhoven-Lammers. (Red.) >>
Geplaatst op 17-06-2024
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 04-06-2007
Naam: Ad Louwers img

Dit beeld stond oorspronkelijk in de gevel van het huis van de familie Neutkens op het Schippershof. De famile Neutkens woonde in het middelste huis van de rijhuizen, die parallel liep aan de Hastelweg en was volgens mij het enige huis met een hoge puntgevel op het Schippershof. Die gevel en ook het beeld van St. Trudo werden met de bevrijdingsfeesten prachtig met lampjes versierd voor de beroemde lichtjesroute.


Datum: 04-09-2011
Naam: Gerard van Boxtel img

Dit is mijn buurman, ik woon net op dat hoekie.