EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7042

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind. (6)

Beschrijving

Op de voorgrond het Delfsbrugje en iets verderop rechts was nog een Brugske.


Geplaatst op

02-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Net over de brug aan de linkerkant was in de jaren 50 en 60 boekhandel Voorhoeve waar je stichtelijke boeken kon kopen. Het kan verkeren!


Datum: 31-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zowat tegenover Voorhoeve zat nabij Pom Lai café 't Brugske een kroeg waarvan iedereen me zei dat ik daar beslist eens mee naar toe moest gaan maar waar ik nooit ben geweest. Geen tijd of zo?! Moet wel een gezellige tent zijn geweest, zei men, met name voor Puch-, Tomos- en Mobyletjes-fanaten.


Datum: 31-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Zaten veel onderwijsmensen, was inderdaad gezellig en de muziek verhinderde de gesprekken niet!


Datum: 31-01-2007
Naam:  

Jopie Hezemans was destijds uitbater van 't Brugske. Hij was erg geliefd bij zijn klanten en hij had veel vrouwelijke aanbidders. Later heeft hij ook nog 't Pumpke gehad op de hoek van de Stratumsedijk/Bilderdijklaan. Mijn moeder heeft bij hem toen regelmatig ijsblokjes gehaald voor in de spatjes en andere mix-drankjes. Hij had een apparaat voor het maken van ijsblokjes en zei altijd: Alie, als je ijs nodig hebt dan kom je maar. Het café van mijn moeder was op de Geldropseweg nr.6 dus erg dichtbij.


Datum: 31-01-2007
Naam: Hans Wielage  
img

De uitbater van het PUMKE was volgens mij Adje Jansen.


Datum: 31-01-2007
Naam: Henny van Melis  
img

Dat is dan (eerder of) later geweest Hans W. Voor Jopie Hezemans gingen we mee van 't Brugske naar 't Pumpke, inderdaad een erg gezellige vent. Wie van de twee had die grote snor, mijn geheugen laat me in de steek. Een gebrek in je opvoeding Ben.


Datum: 01-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tsja, in muziekland is het leven anders en i.p.v. bij 't Brugske te zitten, ben je aan het repeteren of sta je met 15 kilo om je nek ergens op een podium te zweten met een fles water ernaast. Je kunt nu eenmaal niet alles meemaken, Henny, ikke niet tenminste. Ben blij nu via EiB wat meer te horen over die kroeg. Kan ik weer meepraten over Eindhoven: onze stad wat zo eigenlijk net een durrup is. Mooi he.


Datum: 02-02-2007
Naam: Leo Beelen  
img

In 't Pumpke zat toch Hans Geenen (met snor!) met zijn vrouw Jeanne?


Datum: 03-02-2007
Naam:  

De tijd dat Jopie Hezemans in 't Pumpke en 't Brugske zat was midden- eind zestiger jaren.
Na hem is volgens mij Ad in 't Pumpke gekomen en daarna pas Hans Geenen.


Datum: 03-02-2007
Naam: Henny van Melis  
img

Joep de volgorde moet zo geweest zijn eerst Joop, daarna de rest. Tja Ben ook ik kan niet alles meemaken, maar zweten is ook leuk wanneer je bezig bent met muziek.


Datum: 18-05-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ad en Hans hebben allebei een grote snor. Hans heeft nooit in het Pumpke gezeten, wel in het Brugske. Nu zit Hans in de Bierelier, samen met zun Sjanneke.


Datum: 20-06-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Als ik deze foto met foto 12152 vergelijk zie ik dat voor de aanleg van het Delfs brugje de Dommel een eind verlegd is. Waar nu de Dommel stroomt stond huize Molenwater van M. van der Waerden.


Datum: 16-02-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Zes panden bij het bruggetje Stratumseind worden opgeknapt. Het betreft de panden van De Bakkerij tot aan de hoek Thunder Roadhouse, zie foto boven aan de rechterkant. Van de huidige horecagelegenheden blijft alleen café De Bakkerij. Thunder Roadhouse, 't Brugske en pizzeria Sardinia houden ermee op. Twee andere panden staan al jaren leeg. Het hele rijtje staat op de gemeentelijke monumentenlijst. Het is de bedoeling om straks met dit deel van het uitgaanscentrum te mikken op 35- plussers.


Datum: 17-02-2008
Naam: Rini Heldoorn(antheunis)  
img

Jopie Hezemans heeft ook in bar Het Geveltje in de Jan van Lieshoutstraat gezeten. En is hij ook geen barkeeper bij de Stip op de Markt geweest?


Datum: 17-02-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Nog een kleine aanvulling. Na dik dertien jaar sloot bikerscafé Thunder Roadhouse, rechts vooraan, zie de mooie tekening op de gevel, na een drukbezocht afscheidsweekend (11 febr j.l.) haar deuren. Bikers uit heel Europa wisten de weg naar het enige bikerscafé in de regio te vinden.


Datum: 11-04-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Is men inmiddels al bezig met het opknappen van dit rijtje? Ik woon niet meer in Eindhoven, vandaar mijn vraag.<< er wordt aan gewerkt, zie foto 20306 en 22587 (red.)>>