EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7048

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Balkonscene.

Beschrijving

firma van Waegeningh & Zn heeft recht op een duidelijke presentatie van haar beroemde balkon. Het trottoir buigt nog net af naar de Smalle Haven.


Geplaatst op

02-11-2006

Reacties:

Datum: 03-11-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

Ja, ja, Stratumseind was vóór al die cafés een echte winkelstraat! Rechts meteen naast v. Waegeningh Herenkapper Heeren, slijterij v. Bakel-Berings verder frituur v. Dam en natuurlijk nog meer.
Links het huis naast het hek, slager Weijtens, dan kapper v.d.Goorbergh, (mijn vader ging daar iedere dag zich laten scheren), daarnaast L.Snep, groenten en fruit, (later zus Hezemans met haar sigarettenwinkeltje), daarnaast stomerij Trizon, en nog vele anderen.


Datum: 03-11-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Rechts zat toch ook de vulpenspecialist, een gezellig vrouwtje wat altijd een leuk babbeltje maakte.Zij had altijd inkt op haar handen van het werken, hoe heet zij ook weer?


Datum: 04-11-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

De vulpenspecialist zat op nummer 33. de Fam. v.d.Mortel.
Toch denk ik dat je misschien wel nr. 29 bedoeld Kantoorboekhandel Smaling. Die deden later ook heel veel in pennen!
Als het de eerste was moet het een smalle zaak zijn maar als het Smaling was was het een veel grotere zaak.
<< de zaak van Smaling staat op foto 3258 (Peter) >>
Mevrouw Smaling was een vrouwtje die inderdaad lekker kon kletsen. Kun je haar nog herinneren? Een beetje mollig en niet zo groot?


Datum: 04-11-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Een echte dame, mevr. Smaling, altijd keurig opgemaakt. Zij is ongeveer twee jaar geleden overleden. Zij had toch een zoon die Dick heette?


Datum: 04-11-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Ja klopt Marjo, ik bedoelde inderdaad v.d.Mortel De Vulpenspecialist bedankt.


Datum: 04-11-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

Ja, dat klopt, Dick Smaling woont nog in het centrum, maar niet meer op Stratumseind. Ze hadden ook nog een dochter, maar ik weet haar naam niet meer.


Datum: 07-11-2006
Naam: Henk den Exter  
img

Op de foto buigt het trottoir niet af naar de Smalle Haven die ligt naar achteren hier kijk je richting Kerkstraat en je kunt de schoorsteen van het Philipsfabriekje zien op de Emmasingel en rechts ligt de Ten Hagestraat.


Datum: 07-11-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Henk, kijk eens helemaal rechtsonder.


Datum: 07-11-2006
Naam: J.Meijer  
img

Deze foto is waarschijnlijk van vóór 1940. Mevr. M. Spierings spreekt over fa. van Waegeningh en Zn. Vanaf 1929 tot eind 1951 was het echter een Café n.l. De Phenix, die gerund werd door mijn ouders. Na een verbouwing werd het dus pas in 1952 een winkel in gereedschappen en aanverwante artikelen.
+++Marjo noemt geen jaartal! Volgens het adresboek was het De Phoenix+++


Datum: 26-03-2007
Naam: Carolien van der Rijt  
img

Ik heb heb zelfs boven dit cafe gewoond. Het was destijds een Bistro en het heette de Phenix.
Het werd gerund door mijn ouders van 1997 tot 1986. En het is inderdaad de Phenix met PH. Je kunt dit nu nog zien op de voorgevel van het gebouw.


Datum: 01-10-2007
Naam: Truus van Rooij-Sanders.  
img

Marjo de dochter van Smaling heette Corrie.


Datum: 01-10-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Helemaal rechts achteraan, nog achter de laatste gestreepte luifel, zat in de jaren 60-70 nog een fotograaf. Z'n naam weet ik helaas niet meer.


Datum: 01-10-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Daar zat foto Elite van van Bergen, tot 1969.


Datum: 18-07-2008
Naam: Jan van den Bogaert  
img

Ik heb destijds enige jaren gewerkt als reparateur bij "Stofzuigerhuis Legger". Dat bevond zich in het midden van het laatste rijtje winkels links net voorbij de Begijnhof. Net voorbij de groetenwinkel van Snep was op de hoek de beddenzaak "Italië". Op de andere hoek van de Begijnhof t.w. eerste pand van dat laatste rijtje was Meubelzaak Stultiens dan volgde genoemde Legger en dan kwam Pols lederwaren. Naast Pols was eeen gang waarin achteraan links een rijschool (naam weet ik niet meer) zat. Achter het pand van Legger stond in de tuin een schuurtje waarin continu 4 man voornamelijk stofzuigers reviseerden. Hun namen weet ik nog goed. Rond 1957 is Legger, met werkplaats en al, verhuisd naar de overkant naast de "Spijker" van Hr Schulte. Daar bevond zich na de bombardementen een open plek die tot aan de "Bananenkoning" op de Smalle Haven doorliep.


Datum: 18-07-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Wat betreft nr. 47, van rond 1920 tot ong. 1928-29(?) zat daar Peter van der Velden in 1922 betiteld als: Concierge R.K.Volksbond en in 1926 Vergunninghouder. Van 1929-1951 zat daar Franciscus Meijer en was het café Phoenix. Van 1952 - 1960 zat er de IJzerhandel van Wageningh (dat was dus in mijn tijd) en dáárna is het weer een café geworden en was de naam volgens de kaarten Fenix (waarschijnlijk foutje van de ambtenaar) dus Phenix, weer later "de Marathon" daarna weer "Crazy Kangaroo" en nu heet het, dacht ik, wéér anders. Na 1972 staat er geen informatie meer op de kaart. Jan, de autorijschool was van van Beek, die woonde in de Boehaavelaan. In datzelfde pand zaten nog veel meer firma's door de jaren heen. Ook de panden ernaast liepen heel erg ver naar achteren door en werden door verschillende firma's gebruikt. Bijvoorbeeld EMCO, van Luijt uit de Rechtestraat, Werkplaats kantoormachinehandel, Reclameatelier Jansen, fa. v. de Bichelaar, fa. Vullings etc.