EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7072

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Strijp, Maria Regina

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Maria Regina Kerk. (1)

Beschrijving

Dit is een maquette van deze wat moderne kerk. Ongeveer gebouwd in 1960 en helaas in de jaren '80 weer afgebroken. Tussen de nieuwbouw die er nu staat is de toren blijven staan. Bij het pleintje rechts op foto 3979 heeft hij gestaan. Pastoor Hurkmans en Kapelaan Kalb ken ik nog van die tijd.


Geplaatst op

04-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-11-2006
Naam: Rikie van Hirsel - Bust  
img

Kan iemand zich nog herinneren, dat pastoor Hurkmans aan het voetballen was met de jongens uit de buurt?


Datum: 25-11-2006
Naam: Steven Koster  
img

Werkelijk prachtig! Die zou ik graag hebben! Zou die nog bestaan? Nu zie ik echter wèl een kruis op de toren staan, maar volgens mij was dat zo'n P met een X erdoor. Pax Christi teken heet dat toch? òf die stond op de toren, òf op de bel. Ik heb n.l. vanuit m'n klaslokaal 5 a 6 jaar lang naar die kerk kunnen kijken (Lievendaalschool) en als kind begreep ik niet wat die P met die X erdoor nou was. Ik geloof zelfs dat ik dat ooit aan de meneer heb gevraagd in de klas. Meneer Vriend, broer van Cor uit 't Adanpad. Ook 't raampje onderin de toren klopt niet, evenmin hett trapje aan de zijkant bijna achter de boomkruin. Dat was een helling en geen trapje. Daar gingen we met 't skateboard altijd vanaf, maar ik blijf t een prachtige maquette vinden. Hier deed ik mijn communie op 16 april 1978.
Het hoofd van meneer pastoor haal ik meteen voor de geest, maar ik heb zijn naam nooit gekend denk ik. Dat was gewoon 'Meneer Pastoor'. een vriendelijke man.


Datum: 25-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Zoek op de site Chi Rho (X P) ofwel Giro.


Datum: 19-04-2008
Naam: Arie(Ad)van den Heuvel  
img

Pastoor Dhr Hurkmans was inderdaad een leuke pastoor die altijd liep te zingen en die zeer close was met de kinderen in de buurt. Op de toren was een p met een x erdoor i.p.v. het kruis zoals Steven Koster zegt (op foto 7536 staat de foto met het PX teken op de toren). Ik heb in deze kerk het Heilig Vormsel gekregen van Bisschop Bekkers.