EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7089

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Fellenoord*

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Amerikaanse parachutisten Fellenoord 1944. (2)

Beschrijving

Op achterzijde foto staat geschreven: "Amerikaanse parachutisten overweg Fellenoord 18 september 1944 ca 12 uur". Namen op winkels zijn Florencia en P. de Gruyter & Zn. Zie de affiche op de kiosk: "Kinderuitzending Nederlandsche Volksdienst".


Geplaatst op

05-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Dit is een uitsnede van een foto van Ben Postema ook te vinden op atlantis beeldbank onder nummer 0064584.


Datum: 05-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Uit de foto blijkt dat er nog steeds geen contact is met het XXXste legerkorps. Naarstig wordt het contact gezocht door de radioman op de overweg. c.a. 12 uur klopt. Op de peperbus staat ook de V die de Duitsers van de Engelsen overgenomen hadden. De V van Victorie, Duisland wint op alle fronten. En misschien iets van het Bio vakantieoord. Het kost duiten om hier binnen te komen. Reclame voor en na elke film in de bioscoop.


Datum: 06-12-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Het pand van P. de Gruyter van deze foto is hetzelfde pand dat jarenlang eenzaam heeft gestaan op de voorgrond van foto 4240! Het eerste hoge pand is nr. 5. Het hoge pand na het lage witte pand is Fellenoord 15. In dit pand was onze winkel gevestigd: de Eerste Eindhovensche Electrische Meubelfabriek A. de Lepper & Zn.
In juli 1950 was ons nieuwe winkel en fabriek gereed aan de Kruisstraat 55 en 57. Direct nadat wij vertrokken zijn, is er Piet de Gruyter in gekomen!
Zie ook foto atlantis 0064520 zodat je details van het pand kunt vergelijken. Ook in het handelsregister van Eindhoven 1953 staat P. de Gruyter & Zn nv ingeschreven op Fellenoord 15!
Dank aan Marjo Spierings voor het onderzoek.


Datum: 07-01-2007
Naam: Ton van Gijzel  
img

Eenzelfde groep para´s als op de foto is vanaf de Boschdijk met mijn broer meegegaan om de nog aanwezige Duitse militairen in het versterkerstation op de hoek van de Lijmbeekstraat en de Kabelstraat, gevangen te nemen. Dat is gelukt zonder doden of gewonden. Het huis, waarin een van de Duitsers was gevlucht, heeft daarbij wel forse schade opgelopen. De para´s namen geen enkel risico! En terecht!


Datum: 26-04-2007
Naam: Will van Oers  
img

Het flesje waar de voorste soldaat uit drinkt was afkomstig van café Het Vissertje op het Eindje. Daar zat een soort mineraalwater in of wat daarvoor doorging in die tijd. Til Wullems, de uitbaatster van dat café, sjouwde de flesjes naar de hoek van het Eindje en de Fellenoord.


Datum: 26-10-2010
Naam: R. Fleischhauer  
img

Vraag: bestaat het pand met "Rijwielstalling" nog steeds of is het al heel lang geleden gesloopt? Iets komt de hele tijd in me op dat ik het pand ken en dat de letters in het rood op de zijkant staan. Het komt me zo bekend voor.


Datum: 26-10-2010
Naam: H. Verhoeven  
img

Dat pand is denk ik al heel lang geleden gesloopt. Van de oude Fellenoord langs het spoor is eigenlijk niets meer overgebleven (helaas).


Datum: 07-02-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Op foto 24553 is duidelijk te zien dat in 1951 de rijwielstalling al geschiedenis was (en een aantal jaren later de rest van de Fellenoordwijk).


Datum: 26-02-2017
Naam: Redactie  

Zoals hierboven al werd vermeld was de oorspronkelijk getoonde foto een uitsnede. In de nalatenschap van de heren Postema sr en jr troffen we de originele foto aan; we hebben de foto vervangen en tevens een grote versie beschikbaar gemaakt.