EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7101

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Lichtstad en Stock American

Beschrijving

Jan van Lieshoutstraat 6. Dit was volgens mij een ruige tent. (RHCe Beeldbank 0003109)


Geplaatst op

06-11-2006

Reacties:

Datum: 06-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Zat langs de Lichtstad niet een lijkkistenfabriek?


Datum: 06-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik heb een beetje geknutseld met twee foto's van het RHC-e om een wat beter overzicht van dit stukje Jan van Lieshoutstraat te krijgen. Ik heb de naden niet weggewerkt.


Datum: 06-11-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

Op nr. 6 zat de Lichtstad en op nr. 8 woonde de wed. v. Kessel, op nr. 10. ( behoorde bij nr. 8.) woonde Wim v. Kessel.(lijkkisten) Waarschijnlijk bovenwoning en winkel apart genummerd.?


Datum: 07-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wim is m.i. later met zijn lijkkisten-timmerij naar de hoek St. Rochusstraat vertrokken. Het kan ook zijn dat daar altijd al zijn werkplaats was en dat de Jan van Lieshoutstraat alleen als showroom dienst deed. Een van de oudste rijscholen van Eindhoven, t.w. van Beek, zat daar ook ergens (aan de overkant?)in de straat. Maar dat heeft niks met lijkkisten te maken.


Datum: 07-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De zaak in kisten was toch van Sjack Sol. Van de gelijknamige begrafenisonderneming. Tot voor kort woonde hij met zijn vrouw Willie op de Boschdijk t.o. het directiehuis van de Grote Beek in dat mooie witte huis (dubbel pand). Het laatste bericht is, dat hij op een woonark zijn intrek genomen heeft, ergens langs de Maas. Sjack is de bekende orgeldraaier van de Bolhoedjes.


Datum: 07-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Jaques Sol was bij de Volders. Hij was Stadsprins in 1976. Hij woont nu in Florastate.


Datum: 07-11-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

Wim van Kessel en zijn vrouw woonden een tijd boven de zaak op de J. v. Lieshoutstraat. Ik ben er vaak nog geweest in de 50er jaren. Ze woonden later op de Mathildelaan heb ik gehoord.


Datum: 24-11-2006
Naam: Hans Lemmens  
img

In de vroege jaren 60 was café de Lichtstad ook het stamcafé van ´´de Elvisbende´´. Op hun bromfietsen hadden ze op de gele plaatjes hun nr staan.
Elvis nr 1 was Loekie Sanders, nr 2 ? de Lepper etc, etc.
Die goeie oude nozemtijd!!


Datum: 29-11-2006
Naam: Marjan Levens  
img

Bij Americain heb ik als 16-jarige heel wat echte Lee's, Levi's en Wranglers verkocht op zaterdag. (Ik kan ook 17 geweest zijn.) De eigenaar, ik meen dat hij Van Engelen heette, ging 's ochtends eerst op de markt een doosje bonbons kopen. Anders begon de dag niet goed.
Het was een kleine benauwde winkel, maar razend druk, want de enige in de verre omtrek die het echte werk verkocht. Herinner me de zoons Harrie en Arnoud nog goed. De een stond in de zaak iets verderop in de straat, voorbij de achterdeur van de Hema, en de ander had een zaak op de markt.


Datum: 12-02-2007
Naam: Max van kessel  
img

Ik ben geboren op de Jan van Lieshoutstraat 10. Mijn vader en moeder zijn Wim en Lia van Kessel. Mijn vader had hier een begrafenisonderneming, die hij van zijn vader overgenomen had. Op de eerste verdieping woonden wij en was er achter ook nog een werkplaats waar hij lijkkisten maakte. Maar dit heeft hij niet lang gedaan in mijn beleving. De kistenmakerij is volgens mij voortgezet door een neef van hem, Piet van Kessel, inderdaad in de Rochusstraat. Rond 1966 zijn wij naar de Mathildelaan verhuisd. In 1975 is mijn vader overleden.


Datum: 12-02-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Heb ik het goed Max, dat jij in de 50er of begin 60er jaren geboren bent? Volgens mij heb ik nog gebabysit. Ik heb nog een foto waar hij opstaat toen hij bij ons in het café kwam foto 6683. Daar staat hij helemaal rechts vooraan.


Datum: 10-06-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Boven de zaak hebben ook nog ooit Jan & Riet Ligtvoet gewoond. Ik vond het maar raar. Langs de lijkkisten en dan naar het bovenhuis te lopen. Zat er in dat rijtje ook Laurens Bijnen of kwam die na de Familie van Kessel in dit pand?
Was volgens mij een knopenzaak.


Datum: 10-06-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Rijschool van Beek zat aan de Ten Hagestraat, ik heb daar eind 50er jaren les gehad; toen was examen doen nog 'n fluitje van 'n cent...althans vergeleken met nu.


Datum: 10-06-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Annemiek, Riet Ligtvoet is mijn nicht en zij heeft gevraagd of ik even wilde schrijven dat zij en Jan (inmiddels overleden) niet boven van Kessel hebben gewoond, maar ernáást, boven Laurens Bijnen, banden en knopen. Ze huurden dit van Mevr. Jansen uit de Koekoeklaan. Zij gingen voor de zon in de dakgoot van de Hema zitten bij gebrek aan een balkon.


Datum: 29-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Bij Stock American heb ik ook mijn eerste Wrangler spijkerbroek gekocht en zo'n brede lederen riem met een knots van een gesp erop. Was toen helemaal in. Enne na al die jaren heb ik hem nog steeds in de kast liggen. Nostalgie en misschien komt het weer in de mode.


Datum: 18-08-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Maar de Lichtstad stond later bekend als ontmoetingsplaats voor de vrouwen van lichte zeden, bekende personen waren daar achter de bar Hemke Otten en Gijs v/d Biggelaar of weet je dat niet meer Hans!


Datum: 25-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik kan me dat nog herinneren Jan, wij kwamen er vroeger ook nog wel eens. Gijs van de Biggelaar heeft vroeger ook in de Toean bar gezeten in Veldhoven, ik weet niet of ik het goed schrijf maar zo spreek ik het uit. hij had een zware schorre stem als ik het goed heb.


Datum: 26-12-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Kan iemand mij uitleggen waar deze panden stonden? Als ik kijk waar nu nummer 6 staat, dan zit ik bij Hoying in het stukje van kinderschoenenwinkel 10 tenen in de Jan van Lieshoutstraat. Klopt dat? Was dat hier?
Mijn moeder kan zich herinneren dat ze in de jaren '60/'70 wel eens bij een American Shop of Stock American in de Jan van Lieshoutstraat kwam via een smal steegje dat dan gelegen zou moeten hebben aan dezelfde straatwand als waar nu café De Vooruitgang aan de Markt ligt. Dat steegje met de Stock American zou dan volgens haar enkele panden rechts van café Limburgia aan de Markt gelegen hebben. Weet iemand hier iets van? Of zit mijn moeder ernaast?


Datum: 26-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Café de Lichtstad werd begin jaren 60 druk bezocht door Amerikaanse soldaten die in Duitsland gelegerd waren. Elke zaterdag, je kon er de klok op gelijk zetten kwam een grote Amerikaanse 6-cilinder benzineslurper de markt op rijden en werd langs de kant geparkeerd. Vervolgens stapten de twee inzittenden, twee Amerikaanse MP's, model XL kleerkast, uit. De gummiknuppel die ze bij zich droegen was m.i. een overbodig attribuut. Ze stapten prompt de Lichtstad binnen om te controleren en even prompt werden er binnen een kwartier een aantal militairen naar buiten gemept. Noem het maar preventief rellen voorkomen. Erg effectief! De MP's kwamen vervolgens naar buiten, keken nauwelijks welke schade ze nu weer hadden aangericht, stapten weer in hun slagschip en verdwenen weer via de Nieuwstraat met dezelfde benzineslurpende geluiden als waarmee ze gekomen waren.


Datum: 26-12-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik heb altijd gedacht, dat die Amerikaanse soldaten voornamelijk bij de White Horse kwamen. Ik kan me herinneren, dat een oud-collega ooit met een Amerikaanse soldaat mee is gegaan naar Bittburg. Hierdoor is zij een aantal dagen niet op haar werk verschenen en werd bij terugkomst meteen ontslagen.


Datum: 26-12-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

Vervolgens doken de uitgemepte militairen op in El Sombrero. Daar werden ze met open armen ontvangen en hebben Herman Opdam en ik veel aangename uurjes met ze doorgebracht.


Datum: 26-12-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Bauke, Voor enige oriëntatie zie foto 15304. De fotograaf van die foto stond volgens mij ongeveer voor café White Horse op de Markt.