EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7102

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Hotel Brabant

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hotel Brabant.

Beschrijving

Hotel Café-Restaurant "Brabant" : Jan van Lieshoutstraat 36 : Telefoon 04900-3635 - Eindhoven. Een totaal niet ruig cafe. (RHCe Beeldbank 0027504)


Geplaatst op

06-11-2006

Reacties:

Datum: 06-11-2006
Naam: Marjo Spierings  
img

Dit is toch bij de hoek van de vroegere Ten Hagestraat? Het huidige Catharinaplein?


Datum: 06-11-2006
Naam: Anne Troost  
img

Op de hoek zat Rebel met zijn winkel. Later zijn ze naar de Nieuwe Emmasingel gegaan. In de Winkelstraat in Stratum heeft er ook nog een winkel van Rebel gezeten. Zij verkochten over het algemeen zaden voor bloemen en groenten en aanverwante artikelen.


Datum: 06-11-2006
Naam: Jacques Swinkels  
img

Deze hoek is Jan van Lieshoutstraat-Ten Hagestraat: zaden- en dierenwinkel, ik ben de naam kwijt. Maar is later verhuisd naar de hoek ergens bij de Emmasingel.


Datum: 28-03-2008
Naam: Jan Heeren  
img

Heeft Rebel misschien ook ooit eens op het Stratumseind gezeten? Ik weet dat ik vriendje ben geweest met Gijp Rebel (junior) en er staat me iets van bij dat ze toen op het Stratumseind woonden. Wij woonden toen op nummer 45 (kapper Heeren) en volgens mij zaten ze iets verder richting Catharinakerk. Kan dit kloppen?


Datum: 31-03-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Jan, Fam. Rebel heeft van 1951 (komende uit de Ten Hagestraat) tot 1963 gewoond op nr. 39, een paar huizen van jullie vandaan.


Datum: 21-04-2008
Naam: Hans Miltenburg  
img

Er waren twee zaken van Rebel, een op het Stratumseind en een op de Winkelstraat. De uitbaters waren familie. De zaak op de Winkelstraat bestaat nog steeds en wordt nu gedreven door een zoon van de oprichter, Daan Rebel en zijn vrouw. De familie van het Stratumeind heeft zich in 1963 op de Kortonjolaan gevestigd, op nummer 76. In die tijd is Gijp bij mij in de klas gekomen. Ik ken hem al van de padvinderij. Hij bestiert nu de zaak aan de Emmasingel.


Datum: 29-07-2009
Naam: Gijp Rebel  
img

De Jan en Hans hebben het bijna goed. Foto waarschijnlijk rond 64/65. Dit is het tweede pand, er was nog 'n kwekerij op de Vestdijk. Later is daar de garage van de eerste Stads Autobusdienst van Boon gebouwd. Rond 1970 zaak op de nieuwe Emmasingel geopend, maar de Ten Hagestraat is geruime tijd overgebleven. Eind 1980 zaak en pand verkocht. Grootvader van Daan, Jan Rebel, had voor de oorlog bloemenzaak op de Markt maar is na het bombardement eind 40 naar elders moeten vertrekken. Pand Ten Hagestraat bestaat nog, zelfs met de ronde glazen deur.


Datum: 03-11-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Weet er iemand hoe de zaak heet, hier rechts naast Hotel Brabant? Als ik zo naar de naam op het raam kijk schiet meteen de naam 't Centrum door mijn hoofd maar ik kan dat niet hardmaken.


Datum: 07-06-2011
Naam: Ad/Arie van den Heuvel  
img

Bij Hotel "Brabant" heb ik eind zestig-begin zeventiger jaren bierfusten geleverd. De uitbaters waren toen Sjaak & Thea Saelemans. Na gedane arbeid werden we altijd getracteerd op een drankje en een pakje St Michel sigaretten door Sjaak. Het waren hele lieve mensen met een groot gevoel voor humor. Helaas zijn beiden overleden.


Datum: 12-02-2015
Naam: Toon Sanders  
img

Naast Hotel Brabant zat de Sankt Pauli Bar en daarnaast de Mid City Bar. Ik heb jarenlang bij slagerij Koch gewerkt, die later in Hotel Brabant een slagerij is begonnen.


Datum: 01-09-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Gijp Rebel, dat is waarschijnlijk de Rebel die ik als Gijsbert heb gekend. We waren beiden welpje (rond 1950-52) bij de Roode Vlam. Elke zaterdag kwamen we bijeen op een bosperceel van Fens, tussen de Pasteurlaan en Eikenburg, Bij Rebel verkochten ze ook aquaria en goudvissen en ik dacht ook zangzaad voor vogels en zo. Zoals op de foto te zien is, was het een diepe en tamelijk smalle winkel.