Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Koenraad klooster (Capucijnen), Bezemstraat 59

Beschrijving Hier een foto van de hoofdingang van het Klooster van de H. Koenraad (Paters Capucijnen) aan de Bezemstraat 59 (nu Koenraadlaan). Boven de deur staat "1939 - Pax Et Bonum"). Situatie in ca 1950 vermoed ik.
Geplaatst op 06-11-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 06-11-2006
Naam: Hans van Melis img

Vrede en alle goeds! (Franciscanen Anne?)


Datum: 06-11-2006
Naam: Walter Van der Elst img

De paters hadden een mooie fruittuin achter het klooster. Als je het vriendelijk vroeg kreeg je altijd wat appels of ander fruit. Je kon natuurlijk ook de tuin inglippen en via het varkenshok weer terug, maar dat deden we eigenlijk nooit. Ze waren mijn achterburen en ik heb heel wat uren doorgebracht op de muren rondom het klooster en de kerk.


Datum: 06-11-2006
Naam: Anne Troost img

Ja Hans de spreuk van Franciscus van Assisi.


Datum: 06-12-2006
Naam: Piet de Jongh img

Onze tuin grensde ook aan de kloostermuur. ook wij brachten hier veel tijd op door en konden dikwijls de verleiding niet weerstaan om er overheen te klimmen en een appeltje te verschalken. Dikwijls hebben we hard moeten rennen als we gesnapt werden en met een rotte rode kool door de broeder werden bekogeld. Ons huis stond aan de Kreugelstraat op nr. 78


Datum: 07-12-2006
Naam: Wil van Hout img

Bij de naam Koenraad, moet ik toch een halve eeuw terug denken aan de strip die met regelmaat verscheen. Koenraad van den Arbeidsdienst Het was de bedoeling de jeugd te bewegen dienst te nemen, maar ze sloegen met de strip de plank mis, want die las liever over Huizenaar in Dick Bos. Kleine handzame pocketboekjes die tot in de schoolbanken aan elkander doorgegeven werden.


Datum: 29-02-2008
Naam: Leonie Marechal img

Hier heb ik goede herinneringen aan. Broeder Palmatius kwam vaak bij ons thuis. Hij had altijd heel mooie prentjes bij zich die spaarde ik. Ik heb ze nog. Broeder Palmatius liep altijd op blote voeten, ook in de winter. Hij was met mijn vader bij de B.B.[bescherming bevolking]


Datum: 01-03-2008
Naam: Hennie de Groot img

Ik kan me Pater Laurentius ook nog heel goed herinneren. Bruine pij, grijs haar, bijna kaal en achter op z'n hoofd een bruin keppeltje. Een heel lieve en vrolijke Pater. Hij kwam vaak bij de mensen van de parochie op woensdagmiddagen langs. De kinderen liepen hem altijd achterna voor 'prentjes'.


Datum: 01-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave

Ook ik heb de beste herinneringen aan deze paters, wij woonden in de Kreugelstraat en zagen hen vaak in de buurt. Het toeval wil dat wij hier in het Limburgse een vriend vonden in pater Rogier 't Hoen, die ook een tijdje in het klooster in de Bezemstraat woonde. Ook zijn broer zat in dit klooster. Samen halen we nog vaak herinneringen op aan deze 'goede' oude tijd!


Datum: 01-05-2008
Naam: Louis van Lierde img

Ja, Hennie, pater Laurentius! Die kwam ook al in de binnenstad, de Rechtestraat. Zeer aimabele man, en heb dar bijzonder goede herinneringen aan. Is daar misschien een foto van? Wie kan helpen?
Al mijn prentjes van hem heb ik nog: mijn eerste Communie, het Vormsel en mijn plechtige Communie! 'De rijke Roomsche Tijd'! Nogmaals een foto van pater Laurentius zou in goede handen bij mij zijn. Deze goede man heb ik vele malen mogen bezoeken in zijn kamer (hij noemde het cel!) en hij was een meester horloge-klokkenmaker! Ik zie hem nog zitten op zijn hoge pupitre en zo'n vergrootglas kijkertje op zijn linker oogkas.


Datum: 15-05-2009
Naam: Kelderman img

Weet iemand wie er op Bezemstraat 55 / Koenraadlaan 55 heeft gewoond voordat de familie Kox er woonde? Of wie woonde er in de oorlog op nr 55? Waar stond dat varkenshok?


Datum: 15-07-2010
Naam: Leni Meijer img

Wat een mooie herinneringen. Inderdaad altijd een stoet kinderen achter hem aan. Ik woonde op de Grote Berg; zijn gebied was volgens mij heel Eindhoven. Wie kent hem niet?