EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7111

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Leeuwenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Leeuwenstraat in Tivoli. (2)

Beschrijving

Anny Meijer in 1959 in haar straat. "De familie van de Kimmenade was de enige in de straat die een auto had", zo schreef Anny bij de foto.


Geplaatst op

06-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-01-2007
Naam: Fenny Mathijsen  
img

De familie Van de Kimmenade was volgens mij niet de enige autobezitter in de straat. De heer Verheijke was wegenwacht en had behalve een motor met zijspan ook een privé auto. Achter zijn huis was een grote garage.


Datum: 02-11-2007
Naam: Sonja Smith  
img

Hallo Anny, wij zijn in 1952 of 1953 ook in de Leeuwenstraat komen wonen. We woonden op nr. 148. We waren wel de enige allochtonen in de wijk. Want we kwamen uit Indonesië. Mijn vader werkte bij de Grontmij en reed een blauwe VW-bus, een dienstwagen. Wij hadden ook telefoon en dat was echt zeldzaam in die tijd. Verder hoop ik dat er meer mensen reageren uit die tijd. Zou ik erg leuk vinden.


Datum: 04-05-2009
Naam: Harrie Wouters  
img

Ik heb in de Leeuwenstraat nr. 53 gewoond, schuin tegenover de kruidenier Verhees. Ik ben nog wel in de straat geweest, maar ken er niemand meer. Ik hoop via deze site in contact te komen met mensen uit die tijd. Ik ben in 1975 vertrokken uit Tivoli.


Datum: 23-07-2009
Naam: Wim Hooijmaijers  
img

Ik kan me de Peugeot nog goed herinneren, de fam. Van Kemenade waren onze buren. Met deze auto zijn we een keer naar de Efteling geweest.


Datum: 14-04-2010
Naam: Menno Niemeijer  
img

Wij, fam. Niemeijer, woonden ook in de Leeuwenstraat, op nr. 83. Volgens mij had Jo van Limburg, wonende op nr. 89, in die tijd al een rode Volkswagen Kever. Die is bij een ongeluk in Veghel bij de brug over de Zuid-Willemsvaart total loss gereden. Ik kom nog regelmatig in Tivoli om er met de honden te wandelen, maar ik ken niemand meer daar. Mooie tijden en een leuke jeugd gehad.


Datum: 15-04-2010
Naam: Anny Meijer  
img

Ik ken de familie Niemeijer. De eerste dag dat ik naar de kleuterschool ging (de Philipsschool) werd ik aangereden door, ik denk, jouw vader, met de bromfiets. Ik had gelukkig niets. Mijn ouders wonen nog steeds in de Leeuwenstraat 109. Jullie woonden naast de familie Driessen.


Datum: 30-06-2011
Naam: M Stroeken  
img

Is er iemand die Hanny Driessen uit de Tivolilaan nog heeft gekend?
<<< Graag iets meer over Hanny Driessen, bv leeftijd. (red.) >>>


Datum: 06-09-2011
Naam: E. T  
img

Wie kan mij wat meer vertellen over de Luipaardstraat? Ik kende er Cobie van Lith, die op nummer 13 woonde. Graag zou ik willen weten hoe het met haar is. Heeft er iemand foto's van haar?


Datum: 25-12-2011
Naam: Willie Langendoen  

Wij zijn in 1960 op nr.18 komen wonen en hebben naast fam. Thijssen gewoond. We hebben een leuke jeugd gehad en veel gespeeld op het zwarte pad.
<<< Willie, we missen jouw emailadres. (Red.) >>>


Datum: 07-08-2012
Naam: Alie Timmermans  
img

Ik heb in de Poemastraat 41 gewoond. Willie en ik zaten bij elkaar in de klas. Ik ben ook wel bij jou thuis geweest. Ik kan me ook nog goed herinneren dat er een kleine ETOS was.


Datum: 19-06-2015
Naam: Marjon Lahun Chicchan  
img

Hallo, ik woon nu net 2 jaar in de Leeuwenstraat en ben zo benieuwd welke bomen op deze foto staan, want ik kijk uit op een enorme joekel van een boom. Heb een aantal dagen geleden de gemeente gebeld vanwege de schots en scheve stenen rond de boom, waar iedereen over struikelde. Ze kwamen het de dag erna maken ook nog, dus hij groeit gestaag door. Ik woon op nr. 34. Leuk, die oude dingen te lezen. Het klinkt als een levendige buurt, heel anders dan nu.


Datum: 19-06-2015
Naam: Marjon Lahun Chicchan  
img

Grappig trouwens, dat meisje op de foto in 1959, mijn geboortejaar ;-)


Datum: 04-07-2015
Naam: Marjon Beukering  
img

Weet iemand iets over de bomen op deze foto? Of welk stuk van de Leeuwenstraat dit is?


Datum: 04-07-2015
Naam: Fenny Mathijsen  
img

Beste Marjon. De foto is genomen grofweg bij huisnummers 97 t/m 107. De bomen zijn esdoorns.


Datum: 04-07-2015
Naam: Marjon Beukering  
img

Dankjewel, Fenny, ik zal daar eens gaan kijken. Ik kom daar nu best vaak, want op nr. 107 hebben ze de boel verbouwd als voorbeeld voor de hele straatrenovatie. Helaas lijkt dat Woonbedrijf wel allergisch voor levend groen, want ik hoorde iets over metalen hekjes maken in de hele straat en ook iets over bomen kappen (i.v.m. 'rotzooi'?) en dan boompjes ervoor terugzetten (?). Vandaar dat ik wil kijken welke originele, inmiddels oude monumentale bomen, er nog zijn.


Datum: 31-01-2016
Naam: Hennie Bannenberg de Roo  
img

Ik heb vanaf omstreeks 1960/1961 t/m 1970 in de Leeuwenstraat op 46 gewoond. Ik heb altijd heel fijn kunnen spelen in die straat en omliggende straten, rolschaatsen deden we op het Arnaudinaplein. Ik speelde vooral met de drie dochters van de fam. Vliegen van nr. 49. Ik heb de afgelopen jaren nog wel eens door de Leeuwenstraat gefietst en het viel me op dat de woningen er niet zo mooi uitzagen als in de 60er jaren. De kunststofkozijnen en kunststof groen met beige dakkapellen zijn zo lelijk, vroeger was het allemaal licht geschilderd hout. Wij hadden geen cv maar een kolenkachel in de woonkamer, die bestond uit een voor- en een achterkamer met in 't midden de schoorsteen met een schuifdeur. Ook was er nog geen douche en ging ik dus op zaterdag in een zinken teil in de keuken badderen. Wat ook handig was, was de kruidenierswinkel van Van Hees. Daar mocht ik als ik een boodschapje voor m'n moeder deed ook wel eens een lekkere kauwgom of een zakje salmiak kopen.


Datum: 16-11-2016
Naam: Harrie Reniers  
img

Ik ben op zoek naar Gerrie en Joep Wouters. Lang geleden woonden ze Leeuwenstraat 53, naast de gang, als ik het goed gelezen heb. Is Claudia een dochter van Gerrie? Ik wil graag met hen in contact komen.