EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7125

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Fellenoord*

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Horlogerieën

Onderwerp 3.:

Trommar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Horlogerie Trommar.

Beschrijving

Van Ton Trommar kreeg ik deze foto van de horlogeriezaak op de Fellenoord 14. Rechts staat zijn vader Giel Trommar met daarnaast diens schoonvader Denkers.


Geplaatst op

07-11-2006

Reacties:

Datum: 07-11-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Dit pand werd op 6 december 1942 geheel verwoest tijdens het bombardement. De zaak is daarna voortgezet in een van noodwinkels op de Hooghuisstraat (24). Zelf ging het gezin na enkele jaren wonen op de Kleine Berg in het pand van de Duitse zusters.


Datum: 09-11-2006
Naam: Harry van der Velden  

Op de Geldropseweg heeft ook lang een horlogemaker Trommar gezeten. Dit was ongeveer ter hoogte van Harry Alders de groenteboer. Zijn woning stond op de plaats waar nu het parkeerterrein van Verkuijlen is. Of dit familie was van deze Trommar weet ik niet.


Datum: 10-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Harry, als Ton Trommar aardrijkskundeleraar was op het Van der Putt en woonde op de Geldropseweg, dan is dit volgens mij dezelfde horlogemaker die jij bedoelt.


Datum: 10-11-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Nee Ben, Ton Trommar is niet de aardrijkskundeleraar, dat was Peter Trommar (overigens heeft die de meeste tijd op het Eckartcollege lesgegeven). Het is echter wel allemaal familie van elkaar.


Datum: 20-03-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Oorspronkelijk zat Horlogerie Trommar op het Eindje 16. Er waren 6 kinderen waarvan de oudste (Giel) sinds 1925 de zaak voortzette op de Fellenoord 14. Na het bombardement werd de zaak, zoals eerder is aangegeven, voortgezet in een noodwinkel van de Hooghuisstraat. Wegens gebrek aan opvolging sluit deze zaak midden jaren vijftig. De tweede zoon (Sjef) startte in 1926 een horlogeriezaak op de Geldropseweg 69 (zie commentaar bij foto 2203),


Datum: 20-03-2007
Naam: Joop van Kampen  
img

Horlogerie Trommar heeft heel lang op de Geldropseweg gezeten en wel op de plaats waar Van Erp tegels heeft gezeten. Ik heb met mijn plechtige communie van ons vader en moeder een horloge gekregen (Lincoln). Het frappante is dat ik dat horloge nog steeds heb, en dan hebben we het toch over 54 jaar geleden. Ook hadden ze toch een zoon die in de zwemsport zat, hunne Sjeng. Die is toen verdronken in Geldrop in het zwembad (Smelen) op een noodlottige manier, want ik weet dat nog, zelf zwom ik toen bij P.S.V. Trommar zat toen met zijn winkeltje net voor Harrie Alders.
<<< Joop, veel van jouw commentaar staat al op de site, lees hierboven maar eens goed en ook bij foto 2203, dan kom je er achter dat "jouw" Trommar een broer was van deze! (Peter) >>>


Datum: 24-03-2007
Naam: Will van Oers  
img

Ene Jan Trommar horlogemaker was getuige bij de geboorteaangifte van mijn vader Willem van Oers op 20 november 1908 op het raadhuis van Woensel.


Datum: 22-08-2010
Naam: Elvira Rombouts-Paulussen  
img

Ik ben 'n kleindochter van Sjef Trommar, en Giel Trommar was 'n broer van ons opa. Ik was 8 jaar toen opa stierf maar ik kan me hem nog heel goed herinneren, zoals ook de winkel. Ome Sjang is gestorven toen mijn ouders 6 weken waren getrouwd. Mijn moeder Elly Paulussen-Trommar is helaas gestorven in 2004. Maar mijn tantes Toos en Annie Trommar zijn nog in leven.


Datum: 17-10-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

De Trommars waren onze buren op de Kleine Berg. Ik herinner me dat er veel kinderen waren. Terwijl onze tuin door huisbaas Priems voor het grootste deel was "ingepikt", liep de tuin van Trommar nog tientallen meters door. Het was een tuin zoals je die wel vaker op oude foto's ziet of op schilderijen uit de romantiek. Blikvanger was een reusachtige perenboom.