EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7175

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Plattegrond De Tempel

Beschrijving

Uit: Het straatnamenboekje 1968. Dit geeft aan dat een deel van De Tempel bij de gemeente Son zou horen. Grens mogelijk de stippellijn op het kaartje. Wij hebben dit nooit geweten totdat we dit boekje bij het opruimen van een aantal spullen tegenkwamen. Zoals je boven aan dit document ziet, geldt hetzelfde voor Tivoli(gemeente Geldrop), maar dat was bij ons wel bekend. En weet iemand wanneer is bepaald dat geheel de Tempel bij Eindhoven ging horen? (bron: Druk. J. Koonings Jz)


Geplaatst op

10-11-2006

Reacties:

Datum: 30-12-2006
Naam: Gerrit Goosen  
img

De gehele Tempel is vanaf 1 april 1972 bij Eindhoven gaan horen. Ik woon vanaf het begin in de Bastenakenlaan en het eerste jaar waren we inwoners van Son en Breugel. De gemeentegrens liep dwars door de Bastenakenlaan. De eerste huizen van het blok waar ik woon waren Eindhoven en de laatste 3 huizen hoorden bij Son.


Datum: 30-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk dat gelijkertijd ook Heesterakker bij Eindhoven is gekomen. Toen wij in 1969 in Vaartbroek kwamen wonen was de overkant van de Mirabelweg, of ietsjes verder, grondgebied van de gemeente Son. Volgens mij liep daar een of ander beekje dat de grens vormde. Wie weet welk watertje dit was?


Datum: 30-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Heel verrassend Tini, de grens tussen Woensel en Zon was de Zonschen waterloop.


Datum: 30-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Dank je Hans. Waar is het riviertje gebleven? In een rioolpijp naar de Dommel?
Vlak voor de plaats waar het watertje de Sonseweg kruiste stond oorspronkelijk het monumentje voor Louis Buelens. Louis stortte neer op Sons grondgebied maar daar mocht het (Eindhovense) monumentje niet staan.


Datum: 31-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Die riviertjes hadden twee functies: afvoer van regenwater en als grens. Er was zeker niet voldoende water om de stroming in stand te houden. Toen Louis Buelens daar neerstortte was dat riviertje een droge sloot. ik ben daar samen met een vriendje doorgekropen omdat je, vanwege de wegafzetting, anders niet in de buurt kon komen.