EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7198

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Johannes Buijslaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, Maria Reginaschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Maria Regina School.

Beschrijving

De 6e klas van de meisjesschool aan de Johannes Buijslaan in de Lievendaal. Op de achtergrond de Polynormwoningen, ondertussen afgebroken. O.a. op de foto: Leraar hr.van Engelen, Jetje Roelofs, Jannie de Kort, Annie Koolen, Riekie Donkers, Jacoline en Nelly van Zwam, Rina Benaars, Dini(?) Jansen, Mieke Bekers, Truus Kanters, Jose Leijten, Ria Keepers, Joke Peperkamp, Catrien Rijkers, Beppie Hessels, Elly Jacobs, Wilma Coenen, Henriette Hendriks, Elly van Zon.


Geplaatst op

12-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-11-2006
Naam: Rikie van Hirsel  
img

Jet Roelofs en Elly van Zon zijn buurtvriendinnetjes geweest, Elly Jacobs is ook een vriendin geweest. Mieke Bekers klinkt ook bekend.


Datum: 03-07-2007
Naam: Annie Coolen  
img

Beppie Hessels en Ria Keepers staan niet op deze foto, die waren al van school af. De namen die ik ook nog weet zijn Gertrud Hanegraaf, Egydia Heyenberg. Ikzelf ben Annie Coolen, de 4e van links bovenaan.


Datum: 20-08-2008
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Jose Leijten heeft achter ons gewoond. Wij woonden op de hoek van de Vigliuslaan nr.2 en hun de straat erachter op de hoek. Met de lamp knipperen en zwaaien maar. Haar vriendin heette Liesje Slegers, die nog een beetje verkering heeft gehad met mijn neef Bennie van den Heuvel, die ook bij ons in de straat woonde op nr.10. De meisjes v. Zwam ken ik ook nog heel goed want ik heb bij hun vader Marinus v. Zwam gewerkt op de Röntgen bij Philips, daar schooide ik bij hem altijd voor een shagske.


Datum: 30-09-2008
Naam: Nelly van Zwam  
img

Ik vind het heel fijn dat ik deze oude foto ben tegen gekomen. Ik sta niet naast mijn nichtje Jacqueline, maar op de eerst rij, tweede van links.


Datum: 28-02-2011
Naam: Theo Jansen  
img

Links voor, met witte rok met stippeltjes, is Ineke Jansen, nu Coppens-Jansen. Zij is kleuteronderwijzeres geweest, heeft vier kinderen en woont in Nuenen.
grt, Theo/broer


Datum: 10-07-2011
Naam: Cor van de Mortel  
img

Ik kan me Elly van Zon nog wel herinneren.Ze woonde tezamen met haar zusje Toos en nog een zusje waarvan ik de naam vergeten ben in de Hamakerstraat. Ik ben met mijn ouders in 1954 in de Hamakerstraat nr. 23 komen wonen. Ik weet zeker dat de familie van Zon precies tegenover mij woonde en naast de familie Bleukers. Fantastisch om te constateren dat het verleden mij heeft ingehaald.


Datum: 08-08-2011
Naam: Marian Hensen Heesterbeek  
img

Leuk deze foto te zien, ik heb ook op deze school gezeten van 1961 tot 1967. Ik kan me Elly van Zon nog goed herinneren. Ik zat in dat jaar in de tweede klas bij juffrouw Schoones.


Datum: 24-03-2012
Naam: Rikie van Hirsel  
img

Het jongste zusje van Zon heet Harriët, maar werd kortweg Tedje genoemd.