EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7199

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Kardinaal de Jongweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, Kard. de Jongschool / Beppino Sarto

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sartoschool Burghplan/Pius X, 6e klas, 1968.

Beschrijving

Op de foto staan links boven de leraren Weerdenburg, Bakker en Van Moorsel. Verder staan op de foto; Hennie Vos, Peter Knippenberg, Wannie Manders, Hans Peters, Tonnie van Veghel, Eddie Litjens, Herman Bastein, Johnnie Wassink, Jos Muis, Eddie Braat, Johan Rombouts, Peter Rombouts, Robbie Zondag, Hennie Veldhuis, Arno de Natris, Fons Meyers, Jan van Dorsten, Geert Trienekens.


Geplaatst op

12-11-2006

Reacties:

Datum: 27-12-2006
Naam: Peter Knippenberg  
img

Ik wil een paar namen die me te binnen schieten toevoegen, zoals Bard Guliger, Tony Driessen, Willy Kivit, Peter Bagen, Kees v.d. Mortel, Peter Hollanders, Ton Engels, ....Pelsers, ....Tomassen,


Datum: 12-01-2007
Naam: Jos van Happen  
img

Hallo. Ik ben Jos van Happen en ik herken mezelf 2e van links achterste rij. Rechtsonder zit Frans van Gastel. Wij kwamen allebei vanaf Riel naar de Sarto-school. Ook zie ik Herman Bastein, Karel v.d. Hagen en Johny Pereira. Als ik langer kijk, komen er steeds meer namen. Leuk.


Datum: 21-01-2007
Naam: Henk (vroeger ook wel Henny) Vos  
img

Heej, Jos van Happen ken ik nog wel. We hebben een tijdje met nog wat andere jongens opgetrokken. Daar was Johan Geenen (van café Modern op de Geldropseweg) bij en nog anderen. We speelden wel eens bij Jos in de hooischuur. Met die grote hooibalen was het leuk hutten bouwen. We mochten ook wel eens op het paard rijden maar dat durfde ik niet, het was me iets te hoog.


Datum: 23-01-2007
Naam: Bart Guliger  
img

Wat leuk, ik ben Bart Guliger bovenaan linksboven naast Jos van Happen. Ik herken de meeste gezichten nog en soms zie ik Johnny Wassink lopen in Best en in Eindhoven Henny Vos, Herman Bastein en Hennie Dekkers (de broer van mijn zwager). Mooie tijd gehad. Sommige gezichten veranderen weinig. Een jaar of acht geleden zag ik meneer Bakker op de fiets rijden in Woensel op de Sterrenlaan.


Datum: 29-08-2007
Naam: Luke Tempelaars  
img

Nou da's ook wat, ik zit hier in New Zealand op deze website, of eigenlijk was het mijn vrouw die aan het rondkijken was, en daar zie ik warempel mijzelf op deze foto, naast Jos van Happen. Ik ben Luke (Lucien) Tempelaars. Kijkend naar deze foto herinner ik mij Jos van Happen, Bart Guliger, Hans Pelzers en Fons Manders, dan Wannie Manders, Tony Driesen, Hennie Vos, Peter Knippenberg en Peter Rombouts en diverse anderen herken ik van gezicht, misschien komen de namen wel weer naar boven.
Dit is hartstikke leuk zeg, hoop misschien nog wel iets te horen.


Datum: 02-10-2007
Naam: Fred Looijmans  
img

In het bijschrift staat dat Jan van Dorsten erbij zou staan. Dat lijkt me sterk. Ik zat bij Jan in de klas en we zijn in 1965 afgestudeerd van de Sartoschool. Bart Guliger ken ik nog wel, van de Van Renesseweg waar wij allebei woonden.


Datum: 03-10-2007
Naam: Jos van Happen  
img

Het moet zijn Nico en Tonny van Dorsten volgens mij. Tonny zat bij van Weerdenburg en Nico bij Bakker/van Moorsel. Ik herinner me nog dat ze woonden aan de Geldropseweg in die oude huizen die ze allemaal afgebroken hebben. Overigens leuk dat deze site zelfs vanuit New Zealand gevolgd wordt door Lucien.


Datum: 09-10-2007
Naam: Liesbeth Zonjee  
img

En Jan Zonjee, mijn oudste broer, staat in het midden.


Datum: 20-10-2007
Naam: Geert Trienekens  
img

Leuk om al die jongens weer eens terug te zien op de foto. Hennie Veldhuis kom ik nog wel eens tegen in de wijk waar ik woon (Woensel Eckart). Hij is daar postbode. Zelf sta ik helemaal rechts bovenin. De meesten kan ik me nog wel herinneren als ik ze tegenkom. Peter Rombouts zie ik ook nog regelmatig, want hij woont twee straten verder dan ik. Hopelijk komt er nog wel eens een keertje een reünie. Het zou leuk zijn om iedereen nog eens te zien en te spreken.


Datum: 22-01-2008
Naam: Toon van Dorsten  
img

Wij woonden niet aan de Geldropseweg maar aan de Caspar Netscherstraat 8 en Nico zat bij Weerdenburg en Toon (Tonnie) bij Bakker.


Datum: 22-04-2008
Naam: Dick Hinfelaar  
img

Zo, dat is wel heel lang geleden. Ik zit vooraan op het bankje (de jongen met bril). Als ik zo de verschillende commentaren lees, herken ik weer heel wat namen, maar de juiste gezichten erbij halen is iets moeilijker. Wat me bij het zien van deze foto weer te binnen schiet, is de muur (was de kleur blauw?) waar je met je gezicht tegenaan moest gaan staan omdat je iets stouts had gedaan. Soms stond daar toch wel een behoorlijke rij stoute jongens. Ik woonde aan de Jan van Eyckgracht, waar mijn nu 87 jaar jonge moeder nog steeds woont.


Datum: 25-01-2009
Naam: Gerard Bagen  
img

Zo dat was wel erg lang geleden. Een tiental gezichten haal ik er nog wel uit, de namen niet meer zo. Een klasgenoot wel, Karel van der Hagen. Ik heb begrepen dat er reünie aan zit te komen. Kan iemand vertellen wanneer? P.S.: die muur weet ik nog wel. "Durf jij je om te draaien? Ik niet."


Datum: 25-01-2009
Naam: Liesbeth Zonjee  
img

<< de website van de reünie? (red.)>>
Jullie Arthur staat er al bij.


Datum: 26-01-2009
Naam: Liesbeth Zonjee  
img

O sorry, het is de site van de Sarto (etc.) en dan de pagina van de reünie. Er staat ook een pagina op die site met mensen die zich al ingeschreven hebben, en ook oude klassefoto's.


Datum: 04-04-2016
Naam: Eddy Graat  
img

Hallo allemaal. Ik sta rechts bij de heer Bakker en ik sta vermeld als Eddie Braat. De goede naam moet zijn Eddy Graat en ik woonde vroeger in de Petrus Canisiuslaan 63. Wij zijn nog verhuisd naar Petrus Canisiuslaan 110. Het merendeel ken ik nog van gezicht en de meesten nog bij naam. Ik woon al vanaf 1981 in Veldhoven. Vanaf 1997 in Veldhoven-dorp.