EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7284

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Koenraadlaan/Bezemstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bezemstraat.

Beschrijving

Een zeer fraaie opname van de Bezemstraat (huidige Koenraadlaan). Geen auto's maar wel een fiets zoals die vroeger met de trapper op de trottoirband werd geparkeerd.


Geplaatst op

16-11-2006

Reacties:

Datum: 17-11-2006
Naam: Ad Brackel  
img

Mooi detail van die fiets! Wat me ook opvalt als 40-jarige de ordentelijkheid van deze straat (wat me ook opvalt bij meerdere vooroorlogse foto's op deze site) daar kunnen we nu nog iets van leren ! Met de huidige consumptiemaatschappij ligt er veel meer troep op straat! Of had de Bezemstr. een naam hoog te houden (vanwege de naam)?


Datum: 18-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Wat zouden de mensen weg moeten gooien Ad? Dun grotste hoop had nog gin nagels om op dur kont te kraasen. Dus is het goed opgemorken van jou de consumptie maatschapij Maar een ding is zeker, waar je ook komt, overal ligt troep. Blijkt er een hoop rommel langs de afvalbak te liggen, omdat de bodem er uit ligt. Kauwgom moet al meteen verboden worden naar voorbeeld van Singapore.


Datum: 18-11-2006
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Wat de rotzooi betreft, vroeger (in mijn jeugdjaren) schrobde men de stoep iedere week en er was ons allemaal geleerd de rommel enz. op te ruimen in de daarvoor bedoelde plaatsen. Er stond altijd wel ergens een afvalemmer, of je nam het mee naar binnen, hoewel je als je iets kreeg het ook binnen opat of dronk, geen chips zakjes enz. maar uit een grote zak. Het ligt ook veel aan de ouders, hoe brengen ze het over aan de kinderen. Meer respect bijbrengen is niet zo moeilijk.
Ida Wagemakers.


Datum: 18-11-2006
Naam: Joke Cornelissen  
img

Wat een mooie opname van onze straat. Volgens mij voor onze deur alleen waren de bomen toen ik opgroeide al veel groter. Ik ben er in 1937 geboren, een lieve herinering. Mijn grootouders woonden om de hoek van de Halvemaanstraat naast elkaar opoe en opa de Groot en opoe en opa Cornelissen.


Datum: 20-01-2008
Naam: Alex De Vries  
img

Vroeger was men verplicht om de rommel in en rond het huis op te ruimen. Om de maand kwam er iemand van het Philips woningbureau controleren of dit ook echt was gedaan. Als je het niet gedaan had dan kreeg je een boete van enkele stuivers.


Datum: 08-03-2008
Naam: Henk Beens  
img

Helemaal achteraan rechts op de foto is de Gereformeerde Kerk nog te herkennen.
Het leek wel of de Bezemstraat toen nog dood liep. De foto moet bijna op de kruising met de Halvemaanstraat genomen zijn.