EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7314

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Tuinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jorisschool / St Jansschool / De Hasselbraam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Febr 1958, Klas 4A, St Jorisschool Tuinstraat.

Beschrijving

Linksvoor met fietsbel in zijn gezicht ben ik (wilde eens lollig zijn denk ik). De meester is meneer Lodewijks, die dat jaar met pensioen ging en waar we dan ook feestelijk afscheid hebben genomen. Ik herken Wim v.d. Berk, Cor Adriaans, Henk v.d. Boom, Jo Bertrams, Peter de Graaf, Eugien de Voght, Leo Frankenhuizen, Harrie Fabrie, en Hennie Berben. Verder herken ik nog wel een aantal gezichten, maar er komen geen namen meer omhoog borrelen. Wie herkent ze wel?


Geplaatst op

18-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Eenenveertig leerlingen en de leerkracht was vierenzestig jaar, waar klagen we tegenwoordig eigenlijk nog over?


Datum: 18-11-2006
Naam: Peter Weijtens  
img

Gijs, heb jij een jongere broer, die Kees/Cees heet? Zo ja, dan heeft hij bij mij in de klas gezeten op deze school!


Datum: 18-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Gijs, ik twijfel of die jongen op 1e rij 3e van links Bart Baekers is of Maarten v.d. Meerakker. Peter de Graaf, 2e rij helemaal links, was later de sologitarist/toetsenman van The Jerseys (zie o.a. foto 4485). Is nu gebiedsmanager bij de gem. Haarlemmermeer en woont alweer zo'n dikke 30 jaar samen met zijn Thea in Amsterdam. Volgend jaar weer in Eindhoven op het podium bij Back to the Sixties (zie www.spanglefish.com/sixties)


Datum: 19-11-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Vooraan de derde van rechts Gerard Bernards.


Datum: 20-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Een van mijn broers heet inderdaad Kees. Bij de namen Bart Baekers of Maarten v.d. Meerakker gaat geen belletje rinkelen


Datum: 03-12-2006
Naam: Harry van der Velden  

Enkele namen die mij te binnen schieten en nog niet genoemd zijn: bovenste rij, 4e van rechts, Rongen, 6e van links van Gelder, 3e rij, 3e van links Addie Denkers; 2e van rechts Cor v.d. Heuvel; 2e rij, in het midden Kees Hezemans, rechts daarvan Frank Berkvens, helemaal rechts Jans(s)en, onderste rij in het midden Michel Geilfus.


Datum: 21-01-2007
Naam: Guido Bax  
img

Op de derde rij van boven 5e van links is Leo Peters van de Leenderweg De jongen helemaal rechts bovenste rij met de hand van meester Lodewijks op zijn schouder is er een van Fabrie uit de Gasthuisstraat.


Datum: 26-02-2007
Naam: Jan Teelen  
img

Gijs, op de achterste rij links is Henny Sars (Rozenstein) en de 4e van links is volgens mij Klaas van der Rijdt die destijds woonde in de Rozenmarijnstraat. Links in de voorlaatste rij staat Peter Verhappen.Ik heb een beetje mijn twijfels of deze foto wel van de 4e klas in 1958 is omdat op deze foto rechts achteraan Harrie Fabrie staat die in 1953 bij mij in de 1e klas heeft gezeten van de St. Jansschool (zie foto 9611, achterste rij 2e van links. U heeft misschien wel gelijk want ik heb foto's van de 2e (1954), 3e (1955), en 4e (1956)klas van de St. Jansschool waarop Henny Sars staat dus kan hij niet in de 4e klas van de St. Jorisschool hebben gezeten.


Datum: 27-02-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

De jongen op achterste rij links kan niet Henny Sars van Rozenstein zijn. Ik heb met Henny in de jeugd van EVV Eindhoven gevoetbald in hetzelfde elftal, in 1958 was ik 14 jaar oud en zat in de tweede van het Augustinianum. Als dit Henny zou zijn, kwam hij al haast met de brommer naar de lagere school!


Datum: 06-03-2007
Naam: Michel Geilfus  
img

Gijs, de middelste in de onderste rij ben ik inderdaad, Michel Geilfus. Rechts van mij zit Wimke van de Berk uit de Stuiverstraat. Was in die tijd een boezemvriendje van me. Schitterend dat ik deze site heb gevonden door Joop van Kampen van de Geldropseweg.


Datum: 12-03-2007
Naam: Joop van Kampen  
img

Beste Jan, Hennie Sars heeft bij mij in de 5de en de 6de klas gezeten bij de Hr. Masseling (de Mazzel zoals wij hem noemden). Verder wilde ik even melden dat meester Lodewijks in de omgang DE LOT werd genoemd.
Was op de tweede rij van beneden de 2de van links niet Frans Claassen en de derde Jos Baayens, de vijfde van links bovenste rij Hennie Berden, onderste rij 4de van rechts Wimke v/d Berk en daarnaast Michel Geilfus?


Datum: 14-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

6e van links is mijn broertje Ben van Gelder, een nakomertje, helaas als eerste weer heengegaan, nu bijna 2 jaar geleden. Daarna ging mijn jonger zusje Micky heen, anderhalf jaar geleden; nu zijn er nog 3 over van de 5.


Datum: 01-11-2007
Naam: Wim van den Berk  
img

Deze leraar, de Lot zoals wij hem noemden, had enorm grote handen. Wij hadden hem in de derde en de vierde klas. Ik kan me nog wel herinneren, dat hij zijn schouder brak tijdens een excursie in Limburg toen hij zich niet kon afremmen tijdens de afdaling van een heuvel


Datum: 01-11-2007
Naam: Harry van der Velden  

Wim, dat laatste weet ik me ook nog heel goed te herinneren. Dat was bij het Drielandenpunt in Vaals. En Joop: De heer Masseling heb ik laatst nog gesproken. Hij woonde tot voor kort op de Jan van Eyckgracht.


Datum: 26-02-2013
Naam: Henk de Groot  
img

De achterste rij, derde van links ben ik, Henk de Groot. Wij woonden vroeger in de Gasthuisstraat op nr. 20.


Datum: 29-04-2014
Naam: Joop van Kampen  
img

Hé Wim, waren wij toen niet met meerdere klassen in Margraten en daarna in Vaals, ik heb daar nog 2 fotokes van.


Datum: 07-04-2015
Naam: Yvonne Henderson  
img

Volgens Peer Geboers die hier ook op staat is de foto van 1956. Ik wilde dit maar even melden omdat hierboven aan het jaartal van de foto werd getwijfeld.