EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

739

Bijdrager:

Jaar:

1926

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Hotel Royal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Grand Hotel Restaurant Royal.

Beschrijving

Grand Hotel Restaurant Royal op de Dommelstraat ter hoogte van het Stationsplein / hoek Vestdijk. Waar directeur G. van den Berg kennelijk recent was opgevolgd door J. Neelissen. Gebruikelijk voor die tijd was de situatie minder "groots". Bekijk eens de verhouding tussen de voetgangers en de raamgrootte van het pand. Zie ook foto 738 (RHCe 0015292)


Geplaatst op

10-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

De eerste Duitse Ortscommandant Erbprinz von Turn und Taxis zetelde in dit gebouw. Na de oorlog raakte het in verval en werd het gebruikt als kantoor en opslagplaats van Pharmatiebedrijf Brocadis en Steeman. Na afbraak werd hier de Groene Toren gebouwd.


Datum: 15-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Dat mijn uitspraken over een bedrijf van Brocades op de Dommelstraat juist waren is door Jan hier weer eens bevestigd. Mijn uitspraken over vroeger moeten nog steeds serieus genomen worden, dat blijkt weer eens. Ik kan dan wel een slechte knie hebben maar van boven zit het nog steeds goed, gelukkig maar.
<<< houwen zo, Wil! (Peter) >>>


Datum: 18-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Of het een bedrijf van Brocades was weet ik niet, wel weet ik dat op de gevel stond vermeld: Amsterdamse Kinine fabriek''


Datum: 08-07-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Brocadis en Steeman hebben ook gezeten in het Genderstraatje in het pand van Kruseman en Kladder, maar ook aan de Looierstaat bij de Aalsterweg of Hofdijkstraat. Mogelijk is de Amsterdamse Chinine fabriek opgegaan in Brocadis en Steeman, of omgekeerd. Zij leken mij indertijd verwant of mogelijk concurent ?? Helaas kon ik niets terug vinden over de Amsterdamse Chininefabriek, een Eindhovense vestiging of Steeman.
Wikipedia gaf nog wel informatie: In 1968 vindt er een fusie plaats met de Koninklijke Pharmaceutische Fabrieken v/h Brocades, Stheeman & Pharmacia NV. Brocades en Stheeman blijken dus gefuseerd, maar nog geen uitsluitsel over de mogelijke overname van de Amsterdamse Chininefabriek. = Red.===


Datum: 13-07-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Uit een andere fusie met Brocades is Brocacef ontstaan, de medicijnendistributeur/groothandel aan de Hastelweg. Deze is op zijn beurt weer door het Duitse bedrijf Phoenix overgenomen, dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van het grote Daimler-Benz concern, bekend van de Mercedes.