EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7470

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Installatie- / Technische Bedrijven

Onderwerp 3.:

Nolte / Stork / Strukton WorkSphere

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lackmy (in schoenpoets en boenwas).

Beschrijving

Toen het installatiewerk in de crisistijd minder werd nam J.B.C. Nolte het bedrijf Lackmy over en werd fabrikant van schoenpoets en boenwas. Zijn wagenpark staat hier voor het bedrijf aan de Tongelresestraat 209. Het is hetzelfde gebouw als op foto 3455. Daarop is te zien dat later de gevel is opgetrokken en er een andere dakrand is aangebracht, bovendien is de fabrieksschoorsteen daar verdwenen. Let ook op de muurschildering op de zijgevel van het huis.


Geplaatst op

23-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik ben nog op zoek naar een foto van ditzelfde pand uit de 50er jaren met op de zijgevel van het huis een groot NOLTE - logo. Dat is overigens dezelfde zijgevel als op foto 6109. Wie heeft de gezochte foto?


Datum: 23-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tini, heel mooi plaatje! Later is de dakreclame volgens mij vervangen door Nolte, toch? We hebben het hier over de locatie waar nu de sporthal Haagdijk en het winkelcentrumpje aan de Tongelresestraat is gesitueerd.


Datum: 28-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Links van het witte huis links ligt de Zandstraat, rechts van de huizen rechts een villa waarvan mij de naam is ontschoten (Tonny help!), rechts daarvan in de vijftiger jaren wat winkels en dan de Groenstraat met daarlangs, richting overweg, het dierenasiel.


Datum: 07-02-2007
Naam: Tonny van den Boomen  
img

Beste Tini, volgens mijn gegevens is het huis omstreeks 1910 gebouwd en bewoond door een zekere Scholte. Daarna bewoond door sigarenfabrikant Sigmans en later door de familie Venenman. De naam van de villa was de have.


Datum: 07-02-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Dank je Tonny, inderdaad, de villa heette de Have, dat stond op een tegel naast de voordeur. Inderdaad woonde daar een Veneman, muziekleraar.


Datum: 17-05-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik lees dat de heer Nolte in het begin van de dertiger jaren als aandeelhouder betrokken raakte bij Lackmy. Lackmy zat toen al op de Tongelresestraat. In 1938 verhuisde de Electrotechnische en Mechanische Industrie Nolte N.V. van de Bleekstraat naar de Tongelresestraat. In 1970 vertrok hier de laatste werknemer naar het nieuwe complex aan de Daalakkersweg.


Datum: 01-06-2007
Naam: Jan van de Meulen  

Lackmy was gezamelijk van een heer van Lieshout en Nolte. Nolte heeft zich terugetrokken en van Lieshout heeft nog lang in Best het bedrijf voortgezet. De zoon Michel van Lieshout, die ik nog wel eens ontmoet heb, is ongeveer 6 jaar geleden overleden.


Datum: 27-11-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Aan de achterzijde van Nolte lag het sportveld/hockeyveld van het Lorentz Lyceum dat toen gevestigd was op de hoek Zandstraat-Parklaan. Via een kronkelend paadje naast het laatste huis van het blok waarin de school zat, kwam je op dat veld. Veel plezier beleefd, we kwamen er zelfs op zondag.


Datum: 06-11-2011
Naam: Jeroen Deeben  
img

Heeft iemand misschien nog foto's van het pand van waaraf deze foto genomen is?
Tongelresestraat 254. Mijn vader had daar een kantoorboekhandel, ik ben daar geboren in 1948. Iedereen kende mijn vader, Arnold Deeben, hij had maar één been, toch zijn er nergens foto's te vinden, wie kan helpen?