Fotonr.: 7683
Bijdrager Frans Smeets
Locatie 1.:Strijp |612 Philipsdorp |Gagelstraat
Locatie 2.: Strijp |612 Philipsdorp |St Antoniusstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Gagelstraat / Antoniusstraat.

Beschrijving Dit is de foto die Francien van Gemert bedoelt bij foto 7591. In het tweede pand was jarenlang de winkel in auto-onderdelen van Jules Heijlen gevestigd.
Geplaatst op 02-12-2006

Reacties

Datum: 02-12-2006
Naam: Francien v. Gemert-Vosters img

In het tweede pand was de opslagruimte van v. Nuland. Daarnaast woonde de fam. v. Houts en dan had je het pand van Heijlen. Die hadden een dochter, Annie waar ik in mijn kindertijd nog mee heb gespeeld. Jammer genoeg heb ik uit die tijd geen foto's, daarom vond ik het zo leuk om dit in het boek terug te zien.
Na een paar jaar inwoning was dit ons eerste huisje.


Datum: 02-12-2006
Naam: Matty van de Zanden img

In plaats van al dat graffitty (spelling?) tegen de muur, stond hier vroeger zo'n groot bord waar een aantal reclameposters op geplakt werden. Die van Hofnar blijft om een of andere reden mij het meeste bij. Als we van school kwamen kropen we achter dat bord langs. Dat duurde totdat we te groot waren gegroeid.
Ik denk dat deze foto stamt van na 1986. Op het eind van de straat zie je namelijk de flat aan het Wouter Hollemanplein. Die is gebouwd rond die tijd.


Datum: 03-03-2007
Naam: Hans van der Weide img

In het huisje links in de tussenruimte tussen de eerste en de tweede geparkeerde auto links op de foto was rond 1950 een snoepwinkeltje waar je zwart op wit, zoute drop en kauwgom met voetbalplaatjes voor enkele centen kon kopen op weg naar de Antonius-jongensschool aan de overkant. Hoofd van die school Piet van de Vijver woonde in een van de huizen bij de lange lantaarnpaal links, recht tegenover zijn school dus. Wat een vergane glorie als je het zo ziet!


Datum: 24-03-2007
Naam: F. van Eisden img

Tegenover deze huisjes was de kleuterschool en de jongensschool, daarnaast de garage van v Laarhoven. Ik heb op alle twee de scholen gezeten.