EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7692

Bijdrager:

Jaar:

1928

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gedrukte en Geschreven Media

Onderwerp 2.:

Affiches / Posters / Stickers

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zes bordjes met afbeeldingen uit 1928.

Beschrijving

Ik vond deze zes bordjes in een verhuisdoos op zolder. Ze waren ooit een geschenk van mijn schoonmoeder aan mijn echtgenote. (Nu ik deze site ontdekt heb, let ik op alles waar iets van Eindhoven op staat.) De bordjes hebben de volgende afbeeldingen, alles anno 1928: Havenhoofd, St. Catharinakerk, Dommel, Huize Ravensdonck, Emmasingel, oud Stadhuis. De bordjes zijn gemaakt door een West-Duitse porseleinfabriek (naam niet te ontcijferen). Wanneer weet ik niet.


Geplaatst op

02-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-12-2006
Naam: Peter Weijtens  
img

Ik ben in het bezit van twee van deze bordjes en heb die, als ik me niet vergis, gekocht bij Hoying, toen nog in de Rechtestraat. Als je ze alle zes kocht, kreeg je er een houten rekje bij.


Datum: 18-09-2013
Naam: Theo Verschueren  

Een uniek aanbod in 1980 van Hoyng Eindhoven in de Rechtestraat. Het zijn zes oude stadsgezichten in een gouden omranding anno 1928 in een fraaie pentekentechniek weergegeven in waardevol Fürstenberg-porselein, zoals de advertentie weergeeft. De voorstellingen (die bovenstaand worden vermeld) waren per stuk als wandbordje verkrijgbaar à fl. 17,50, een bijpassend wandrekje voor alle zes fl. 24,50. De complete serie als onderzetter in een fraaie cassette kostte fl. 97,50.


Datum: 21-01-2017
Naam: R.Westerterp  
img

Inmiddels heb ik deze zes bordjes van Fürstenberg-porselein ook in mijn bezit. Het was in 1980 een uniek aanbod van Hoyng. Zes stadsgezichten in Eindhoven. 100% gaaf.