EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7726

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Ploegstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, H Hartschool jongens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
H. Hartschool, Ploegstraat, 4e klas, 1956.

Beschrijving

Dit was de 4e klas lagere school 1956 H. Hart aan de Ploegstraat in Gestel. Links staat de onderwijzer Jo Kortooms waarvan ik indertijd nog veel namen heb gekregen. 1e rij zittend: Hein Kamp, Peter Somers, Ad van Liempt, Harry Coolen, Peter Ligtvoet, Wim van Oorschot, Theo van Vugt, Piet van Jole, Bennie van Vliet, Joop Franken, Tonnie Aarts, Dominique Broekhuijsen, Paul Jansen. 2e rij zittend: Clement Teeuwen, Willie van Hoppe, Jozef Swinkels, Tinie Pols, Robbie Hovers, Jos IJzermans, Willie Langenhuijzen, Fons van Raak, Grad Christis, Martin Raaphorst, Bertie Dijkstra, Willie Luijten, Rudie Jongen. 3e rij staand: Antoon Hendriks, Paul Hermans, Frans Kruter, Alex Brenninkmeijer, Chim van de Hurk, Peter Reijnders, Robbie van Ieperen, Arno Keeris, Willie Pepers, Wim Meijers, Theo Bouwman, Jos van Hees, Ber van de Vleut, Freddie Krop, Cor Diepens, Corrie Zegers, Frank ten Berge, Robby van Brunschot, Pieter Baken, Jan van Beurden, Wilbert Zuijlen, Riccardo Toffolo, Jackie van de Crommert.


Geplaatst op

04-12-2006

Reacties:

Datum: 04-12-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

Typisch, ik ben van 1945, zou dus in '56 in de 5e klas van de H. Hartschool hebben gezeten, maar een heleboel van de genoemde jongens zaten ook bij mij in de klas: Hein Kamp, Ad van Liempt, Piet van Jole, e.v.a. Van anderen weet ik dat ze jonger waren: Rob van Brunschot, bij ons uit de straat, Bert Dijkstra, tegenover ons, zoon van Nor enz. Hoe zat dat ook al weer, we hadden toch geen gemengde klassen of zo?


Datum: 04-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Nog sterker ik ben ook van okt. 1945. En in 56 moet ik dus in 4e klas gezeten hebben, maar, wij zijn in september verhuisd naar Strijp, dus hier sta ik niet meer op. Een klassefoto uit 1955 zou heel welkom zijn. Ik kan me wel herinneren dat er bijna altijd 2 klassen waren uit het zelfde leerjaar. Ik heb nog wel een foto met Jos IJzermans. Een hele hoop ken ik er nog. Maar een stel ook niet, ik mis b.v. Jan van Pelt, Peter Vogels, Arthur van Gansewinkel, Guus Ermes en de zoon van Engberts (D'n dikke Eng) Hoofd van de school.


Datum: 04-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Heb ook nog veel herinneringen aan het linker raam. Daar zat de schooltandarts. (brrr)


Datum: 28-12-2007
Naam: Ben van Vliet  
img

Ik zie met plezier terug op mijn H. Hartschooltijd; misschien was ik wel heel erg braaf (ben dat overigens nog...). Veel namen komen me bekend voor en Jack vd Crommert heb ik na 2005 nog regelmatig ontmoet. Hij is inmiddels helaas overleden. De jongste zoon van Engberts was Jos, onze overburen in de Helmerslaan toentertijd en deze was volgens mij een jaar jonger. Ik heb er geen beeld van dat er zoveel leerlingen in de groep zaten.
Ik ben later zelf het onderwijs ingegaan en hoofd der school geworden (Nuenen 1975-2003)


Datum: 01-11-2008
Naam: Paul Kortooms  
img

Mijn vader was Jo Kortooms.


Datum: 09-09-2014
Naam: Marc Zegers  
img

Hey Paul als het goed is komt of kwam je vader regelmatig bij mijn ouders in de bloemenwinkel bij het Westlands Bloemenhuis.


Datum: 10-09-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sorry, een beetje laat, maar aan Ben van Vliet. Mijn zus Veronique had het regelmatig over die aardige Mijnheer van Vliet. Dat moet U dus geweest zijn, die ook onderwijzer aan de H. Hartschool was. Veronique was de dochter van Guus van Helvoirt, beheerder van het postkantoor Hoogstraat 73.


Datum: 10-09-2014
Naam: Ben van Vliet  
img

Aan Giovanni van Helvoirt: de door jouw genoemde hoofd der school "aardige mijnheer van Vliet" was mijn oudere broer Frans. Dat "aardige" zit overigens denk ik in de familie. Hij is inmiddels enkele jaren geleden na een heel vervelende ziekte overleden.