EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7746

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat 18.

Beschrijving

Afbraak van de huizen voor de doorbraak van de Edenstaat met de Mauritsstraat. In het rechterhuis op 18 hebben wij tot 1963 gewoond, maar toen het huis van de slijterij van Drika Smits was afgebroken was het in de winter wel erg koud op de slaapkamer. Je kon door de muur naar buiten kijken. Links het dichtgespijkerde huis van de familie van Jan Smits die daar achter hadden gewoond. Uiterst links de Cito-garage.


Geplaatst op

05-12-2006

Reacties:

Datum: 05-12-2006
Naam: Mieke Taphorn  
img

Zat op deze hoek ook niet een café? Gerund door de familie Jorissen of zo? Wie weet nog hoe dat café genoemd werd?
Hun zoon woonde op de Edenstraat tegenover de brandweerkazerne.


Datum: 06-12-2006
Naam: Wil van Hoppe  
img

Tegenover ons op de rechterhoek, aan de kant waar ook de Cor Jesu kweekschool in de Edenstaat stond, was het cafe van de familie Melis en daarnaast op de Hoogstraat was het cafe van de familie Jorissen. Hun zoon Theu woonde inderdaad in de Edenstraat.
Op de linkerhoek van de Hoogstraat-Edenstaat woonde de familie Eliens.


Datum: 13-02-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Ik liep samen met mijn opa en oma vanuit de Frederiklaan over het stuk zand naast jullie huis naar de markt op het Frederik van Edenplein.


Datum: 25-06-2007
Naam: Gert Prins  
img

Stonden daar niet altijd de kraanwagens van Heezemans?


Datum: 25-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Helemaal goed Gert en daar zulde gij ook wel rondom en op gespeeld hebben. Als ik het goed heb, waren het allemaal oranje wagens. Het kon er een behoorlijke modderzooi zijn.


Datum: 05-01-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Het café van Betsie Jorissen heette Cambrinus en daarnaast was café De Leeuw ik, dacht dat er een huis tussen zat.


Datum: 05-01-2009
Naam: Giel van Raamsdonk  
img

Kleine correctie Ad, het café naast Betsie Jorissen was genaamd de Zeeuw. Tussen deze beide café´s zat geen huis maar een brede gang naar een zaal die achter café de Zeeuw was. In deze gang heeft jarenlang een houten handkar gestaan waar wij mee verhuisd zijn van de Hoogstraat naar de St Lambertusstraat. Mijn Opa, Frans de Wit, woonde naast Betsie Jorissen en het was tevens mjn geboortehuis.


Datum: 06-01-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Correct Giel het is ook zo lang geleden allemaal dat de puntjes van de i afschuiven, die handkar kan ik me ook nog herinneren.


Datum: 07-01-2009
Naam: Mieke Taphorn  
img

Wie weet hoe/ waar contact te krijgen is met familie van Beppie Jorissen? Heb begrepen dat Beppie is overleden. Betsie Jorissen was nl haar Oma.
Werd er vanuit dat café ook de duivenwedstrijden gestart?


Datum: 08-01-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Mieke ik heb op deze site gelezen dat de zoon van Betsie Jorissen in de Edenstraat zou wonen. Even wat plaatjes van de Edenstraat nalopen lijkt me het beste of misschien dat Giel iets meer weet.


Datum: 11-01-2009
Naam: Betsie Jorissen  
img

Inderdaad M. Taphorn. Beppie is overleden. Beppie woonde bij mij destijds in de St Leonardusstraat. Haar vader Thieu woont nog in Eindhoven, ik weet niet of mijn neef Thieu nog leeft. Ik ben volgens mij vernoemd naar Beppie haar Oma. Ik ben een dochter van Mathieu en Tonia Jorissen (Broekseweg 180). Willem Jorissen is een broer van mijn vader. Willem en Betsie hadden één zoon Thieu, Thieu is de vader van Beppie.


Datum: 11-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jorissen van de Broekseweg? Ik herinner me Janus Jorissen die destijds heel behoorlijk kon voetballen. Als we met ons straatelftal van de Spinnerstraat "metsten" tegen de Broekseweg dan was Janus de gevaarlijkste tegenstander: watervlug!


Datum: 15-01-2009
Naam: Betsie Jorissen  
img

Hoi Ben, Janus is een broer van mijn vader Thieu, maar ik weet niet of je de oude Janus bedoelt of zijn zoon. Enne ff geinen de Jorisjes en ik ook zijn niet zo vlug, maar misschien zit het wel in de genen.


Datum: 14-11-2015
Naam: Bert Willems  
img

Beste Betsie,
Tot 1958 woonden wij op Broekseweg 184. Jouw moeder en mijn vader waren neef en nicht. Vanaf onze verhuizing is ook alle contact weg. Ik was toen 11, maar herinner mij nog wel wat, waaronder jouw broer Thieu(ke).
Kun je iets over jullie laten horen, hoe het gaat? l.willems@onsnet.nu.
Groeten,
Bert Willems
<<< Betsie hoeft alleen maar op je naam (in het blauw) te klikken. (Red.) >>>