Fotonr.: 776
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1940
Locatie 1.:Stratum |218 Elzent-Zuid |Alberdingk Thijmlaan
Onderwerp.: Horeca |Hotels |Parkzicht / Parkhotel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Van Gezellenhuis tot Hotel.

Beschrijving Omdat de kamernood erg groot was bouwde Philips in 1930 twee gezellenhuizen. Een voor ongehuwde werkneemsters en een voor ongehuwde werknemers. Het eerste werd later het Dommelhotel en daarna kantoorruimte. Het andere aan de Alberdingk Thijmlaan 18 werd het Hotel Parkzicht en daarna Parkhotel. Overigens waren beiden slechts gescheiden door een grote tuin. Hotel Parkzicht diende in de tweede wereldoorlog als hoofdkwartier van de Duitse Wehrmacht. Volgens het Eindhovens Dagblad van 15 juli 2005 is het hotel omgetoverd tot een 'trendy brasserie met kamers' door de nieuwe eigenaar het Listers-concern. De buitenzijde is hetzelfde gebleven, dat is immers beschermd stadsgezicht.
Geplaatst op 17-07-2005

Reacties

Datum: 17-11-2005
Naam: Diny Nagel-Grave

Volgens mij was het net andersom mensen, eerst was het Parkhotel en de laatste jaren werd het Parkzicht. Mijn man heeft daar jaren gewerkt. De directeur was de heer V.d. Berg, hij kwam uit Noordwijk waar hij ook een hotel had. Ook het Dommelhotel stond onder zijn beheer. Veel PSV-voetballers uit het buitenland hebben in het Parkhotel hun eerste maanden gesleten, voor zij een eigen woning hadden.


Datum: 03-08-2008
Naam: Bern Berger img

Ik herinner mij, dat eind jaren 50 begin 60 er een mr. Kuiper(s) de scepter zwaaide, zij had een zoontje Fritsje en zij bezat bioscopen, o.a. de Plaza. Na de coup van Fidel Castro hebben er een tijd lang Cubaanse Philips-werknemers met hun gezinnen vertoefd, waar ik toen veel contact mee heb gehad. Ik woonde toen in de Broerelaan.


Datum: 22-12-2008
Naam: Wim Roxs img

Onder Frits Kuipers heb ik ook nog in de jaren 60 een tijd lang als restaurant kelner gewerkt. Er kwamen toen veel Philipsgasten. Hotel-Restaurant Parkzicht heette het toen, later Parkhotel en nu weer opnieuw Hotel Parkzicht. Met Listers-restaurant beneden. Voormalige eigenaar-manager was een aantal jaren de heer Reemers, oud-schoolgenoot van me op de ULO.


Datum: 07-02-2009
Naam: Wim Roxs img

Even iets rechtzetten, ik spreek over Frits Kuipers, maar ik bedoel natuurlijk Cees Kuipers. Overigens kende ik wel een zekere Frits, die er in mijn tijd ook werkte als chef-ober in het restaurant. Dat was in het jaar 1963.


Datum: 22-06-2009
Naam: Peter Kloostra img

Gedurende de periode 1992-1996 ben ik hier werkzaam geweest als restaurant-kelner/gastheer, destijds was Dhr.Reemers er de eigenaar en waren ook zijn twee zonen (Bertil en Gerwin) er werkzaam. Ik heb aan deze periode mooie herinneringen, helaas ging het in de periode 1995/1996 erg slecht met het bedrijf.


Datum: 28-07-2010
Naam: Anneke Dingemans img

Diny, je hebt helemaal gelijk. Mijn zus en ik hebben daar ook gewerkt in die periode. Welliswaar als weekendbaan, maar wel met heel veel plezier. De heer Nagel was toen manager onder beheer van de heer vd Berg. De zoons Frans en Bert vd Berg werkten mee in het bedrijf. Als 2e kok werkte toen Henk uit Tilburg daar. Vrolijke jongen die altijd Elvisliedjes zong. Ook mevr. Bungelaar als vaste bewoonster heb ik daar meerdere malen ontmoet en kleine gesprekjes mee gehad. Ze was toen al op respectabele leeftijd. Zelfs mijn tante Cisca Nelissen heeft jarenlang voor de heer vd Berg gewerkt en zij ging zomers mee naar Noordwijk om daar het drukke zomerseizoen mee te runnen. Later is Cisca naar het koksteam op de Kloosterdreef gegaan.


Datum: 28-07-2010
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden img

Ik kan me nog herinneren dat eind jaren 60 Mia v.d. Berg bij mij op de middelbare school zat. Zij was een dochter van de directeur, de heer V.d. Berg.


Datum: 29-07-2010
Naam: Anneke Dingemans img

Diny, dank voor je reactie. Ik heb inderdaad een verwisseling aangegeven. De zonen waren Frans en Albert en Bert was de schoonzoon. Ik heb ook nog even parttime samen met Bert gewerkt in de Brasserie aan de Nieuwstraat. Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij was dit van dezelfde beheerder c.q. eigenaar als de Touhpits destijds. Dat zal zo in 1974/75 zijn geweest. Ik heb nog wel een foto van de brasserie tijdens het werken met carnaval. Ik zal deze opzoeken en dan ook plaatsen.


Datum: 31-10-2013
Naam: Rina van Alphen-Kessels img

Mevr. Dingemans, heeft U vroeger in de Gasthuisstraat gewoond? Mijn moeder Katja heeft vroeger in de afwaskeuken van het hotel gewerkt. Ik ging wel eens langs als ik uit school kwam gefietst en herinner me vaag dat er ook een Anneke werkte. Misschien kunt U zich mijn moeder dan ook nog herinneren, zij was een Russisch vrouwtje. Ik ben benieuwd of U haar herkent uit die periode.


Datum: 20-03-2014
Naam: Paul Fonk img

In de tijd dat ik daar werkzaam was in de bediening was Bert Reemers de bedrijfsleider (schoonzoon van de dhr. V.d. Berg). Frans stond in die tijd als chef in de keuken en Albert was hoofd van de bediening. Piet Jansen was de nachtportier kaal koppie met bril. Arthur Sporry was ook een bedieningsmedewerker. En inderdaad juffrouw Bungelaar, een schitterend mens, zat altijd in het hoekje bij de piano te eten. Soms hadden we de eer om het ontbijt bij haar boven te brengen en kregen als beloning een bonbon die we met liefde aannamen maar met nog meer liefde weggooiden. Ik ben er een aantal jaren geleden nog een keer geweest en er was niet veel veranderd. Bert en Toos waren de eigenaars geworden en hun zonen zaten ook in de zaak. Elke vakantie en bijna elk vrij weekend ging ik met de trein naar Eindhoven om hier mijn ervaringen op te doen in de bediening. Prachtige periodes gehad, veel gelachen en veel geleerd.


Datum: 20-03-2014
Naam: Wim Roxs img

In 1963 werkte ik er als kelner, zoals ik al eerder meldde. Nu schieten me nog enkele namen te binnen. Allereerst: mijn restaurantchef was toen Frits van Gemert, later heeft hij zijn eigen café geopend aan het Trudoplein in Strijp. Verder was er nog een collega-kelner met de naam Jan Theunissen, een zoon van een caféhouder op de Leenderweg, dacht ik.


Datum: 23-03-2014
Naam: Ad van den Heuvel img

Ik heb daar eind 60, begin 70er jaren heel wat drank naar binnen gesjouwd met de firma Winters (groothandel in dranken). Wim, ik denk dat je Fried van Gemert bedoelt, die heeft café "het Pleintje" op het Trudoplein gehad samen met zijn vrouw Annie, of het moet zijn dat hij zijn naam heeft veranderd.


Datum: 23-03-2014
Naam: Wim Roxs img

Hallo Ad, ik ken de persoon in kwestie niet anders dan Frits, zo noemden wij hem in ieder geval destijds. Sommige mensen veranderen hun naam wel eens, om wat voor reden dan ook. Hier word ik ook vaak Willem genoemd. Zijn cafénaam was ik kwijt, alhoewel ik een keer op bezoek ben geweest in het Pleintje.


Datum: 10-09-2014
Naam: Albert van den Berg img

Wat leuk om wat te lezen over mijn vader Albert van den Berg, de zoon van de heer Van den Berg. Helaas is mijn vader vroeg overleden en is alle informatie welkom.


Datum: 29-03-2015
Naam: Mia van Run-van den Berg img

Er zijn vele namen genoemd maar mijn zus Feike van den Berg mag hier zeker niet ontbreken. Ze was het zonnetje in huis en vele mensen zullen zich haar vast herinneren. Mijn broers Frans en Albert werkten daar ook. De heer Wim Leupen was in de glorietijd de manager. Het heette eerst Parkzicht toen Parkhotel (toen woonden wij er) en daarna weer Hotel Parkzicht. Wij woonden er als gezin en hebben daar een fijne tijd mee mogen maken. Het was een fantastische periode met Frank Moes een echte topchef. Er waren elke weekend wel partijen met de mooiste en heerlijkste opgemaakte schalen. Hij maakte de heerlijkste zeetong die ik ooit heb geproefd. Ik noem ook de namen Harm Klaas?, Annelie uit Finland, Tonnie van Stekelenborg, Yolanda, de tweeling Margriet en Marian van Hout, de zusjes Romeijn. Die Russische mevrouw herinner ik mij ook nog goed, Nel en haar zus ?, Dieny, Emiel Nagel, Jacques van Och, Arthur Sporry. Ik weet alle namen niet meer en ik kan het niet meer vragen want Frans, Albert en Feike zijn helaas al overleden. En ik heb nooit thuis gewerkt. Er was voor de pauze ook een ruimte waar ze een bakje koffie of fris dronken. Die noemden ze toen de beatkelder. Daar was een deur naar de tuin. Het is en blijft een prachtige locatie waar het goed toeven is met mooie herinneringen.


Datum: 14-03-2016
Naam: Théo Mentink img

Ik kwam toevallig deze pagina tegen. Wat leuk! Ik ken bijna iedereen en heb nog heldere beelden bij hen. Mijnheer Van den Berg, Bert etc. Ik heb een paar jaar gewerkt in zowel het Dommel- als het Parkhotel, voordat ik naar de Hotelschool in Den Haag ging. Een leuke tijd gehad. Ik hoop dat het goed gaat met Bert en zijn kinderen.


Datum: 07-11-2016
Naam: Annelize van der Voort img

Ook ik kwam toevallig op deze pagina terecht en vond het verhaal van Mia heel leuk. Een paar jaar geleden nog mailcontact gehad maar door het stukgaan van mijn computer ben ik alles kwijtgeraakt. Ik kan me herinneren dat Mia binnenkort jarig is.