EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

780

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

Chicago Theater

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het Chicago Theater. (3)

Beschrijving

In deze vorm zullen velen zich het Chicago Theater in de Rechtestraat nog herinneren. Van het eerste stereogeluid of misschien van hun eerste afspraakje. De gevel is veranderd in een strakke bakstenen gevel zonder ramen. En een duidelijke lichtreclame moet het publiek lokken. Waarschijnlijk is de foto genomen op een feestdag, gezien de enorme drukte en al die Nederlandse vlaggen.


Geplaatst op

17-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-10-2008
Naam: Jo .Geerings  
img

Dit theater was het mooiste van Eindhoven, met een heel mooie entree en stoelen met pluche bekleed. Verder in de straat rechts ziet men nog de toren van het oude stadhuis.


Datum: 28-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Ja hier werd de eerste film met stereogeluid gedraaid, Porgy and Bess. In de grote entree stonden toen panelen met foto's en koptelefoons zodat je een voorproefje kon nemen op wat je te wachten stond in dit prachtige theater.


Datum: 02-03-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Die verbouwing tot wat op deze foto te zien is moet van eind jaren 40 zijn. Het heette toen de modernste bioscoop van de wereld te zijn, ik denk eerder van Eindhoven.


Datum: 04-10-2017
Naam: Wilbert Zuylen  
img

Ik heb met mijn vader in dit theater de film "D-day" gezien, de enige keer dat ik met hem naar de bioscoop ben geweest. Heb hier ook "West Side Story" gezien, een geweldige film, in die tijd erg populair.