EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7818

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk / Marconilaan. (1)

Beschrijving

Links het Caltexbenzinestation dat midden op de kruising was gelegen. Daarachter prijkt de St Petruskerk. Op de hoek met de Kronehoefstraat staat het witte pand van woninginrichting Buis. Op de andere hoek ontdekken we hotel Olympia en geheel rechts de VW-garage "Groot-Toerisme". Dezelfde situatie zo'n 15 jaar eerder zie foto 5221.


Geplaatst op

09-12-2006

Reacties:

Datum: 09-12-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Wat leuk deze foto; ik kon me nog maar vaag herinneren hoe het er toentertijd uitzag maar nu weet ik het weer!!


Datum: 09-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Yvonne ik krijg bij deze foto hetzelfde gevoel, met name als ik kijk links van J.H. Buis. Die woningen staan er nog steeds, rechts van de Kronehoefstraat, maar zijn destijds bij een zogenaamde renovatie voorzien van een met Trespa beklede verdieping. Ik vind ze er op deze foto toch een stuk mooier uitzien.


Datum: 10-12-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Tini, ik denk dat je bedoelt dat een gedeelte van deze woningen, inclusief Trespa, er nog staat, een stukje verderop.De rij op de foto heeft plaats gemaakt voor een bankgebouw.


Datum: 18-01-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Ik kan me de fa. Buis ook nog goed herinneren. Ik liep vaak naar school (Nutsschool-Schoenmakersstraat) door de Kronehoefstraat. Hier kon je namelijk in een paar huizen vóór en in het begin v.d. oorlog voor 1 cent snoep kopen! Ook was er een winkeltje waar ik in de oorlog klompen heb gekocht. Meestal liep ik echter naar school over wat toen de Katteweg genoemd werd. Die liep vanaf de Boschdijk langs een begraafplaats.


Datum: 18-01-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Florence, over het Kattestraatje is meer geschreven bij foto 2997.


Datum: 02-02-2007
Naam: Leendert Smit  
img

Mijn ouders waren geheelonthouder. Mijn grootvader woonde bij ons in de Stevinstraat en later de Torricellistraat. Dagelijks ging opa een wandelingetje maken richting benzinestation met poes achter zich aan. Opa had in het benzinestation een fles genever staan en een glaasje. Als ie dan zijn borreltje op had, kuierde ie op zijn gemak weer naar huis (met de poes). Op zijn 84e gebeurde er iets waardoor mijn vader hem adviseerde om het fietsen eraan te geven. Opa ging met zijn fiets linksaf de Boschdijk op en had niet in de gaten dat een vrachtwagen daardoor belemmerd werd en de hele cirkel mee moest draaien. Commentaar van opa: Ik stak toch mijn hand uit.


Datum: 02-02-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Wie herinnert zich de markante en sympathieke persoonlijkheid Wim de Groot nog die jarenlang bij dit Caltex-station werkte? En die na verdamping van dit station verhuisde naar een nieuwe locatie aan de rondweg, en daar op geweldadige wijze van het leven werd beroofd.


Datum: 28-06-2007
Naam: Irma van der Meulen  
img

Niet Jacques van der Meulen maar zijn oudste broer Janus van der Meulen was verbonden aan dit Caltexbenzinestation. Jacques exploiteerde een Shell benzinestation aan het Floraplein.


Datum: 29-06-2007
Naam: Wim Levens  
img

Dat klopt, Janus was van de Caltex. Even verderop aan de Boschdijk had hij ook nog de Citroengarage volgens mij. Het was richting centrum rechts bij de onderdoorgang. Janus was ook een van de eersten die LPG verkocht in Eindhoven. Dat was rond 1960. Mijn ouders woonden aan de Boschdijk hoek Pieter Zeemanstraat (was toen overigens nog niet doorgetrokken tot de Boschdijk) en hadden een reclamezuil van LPG in hun voortuintje. Zij kregen daar een jaarlijkse vergoeding voor en dat was natuurlijk makkelijk verdiend.


Datum: 30-06-2007
Naam: Marjan Levens  
img

Niet in het voortuintje Wim, aan de zijgevel en best hoog, zodat hij al van verre te zien was.


Datum: 30-06-2007
Naam: Yvonne Levens  
img

... en dat allemaal voor 200 gulden per jaar. Dat was zomaar 3,80 gulden per week!


Datum: 02-07-2007
Naam: Wim Levens  
img

Vandaag was ik toevallig op de Boschdijk en weet nu ook waar de Citröengarage was. In dat pand is nu Leen Bakker gevestigd.


Datum: 02-03-2010
Naam: Ron Oostrom  
img

Ik ben geboren op het adres Boschdijk 307 en heb hier mijn eerste levensjaren in de kroeg mee mogen maken. In mijn jeugd was er veel in dit cafe te doen. Bruiloften, partijen, vergaderingen, biljartclubs, kaartclubs en theorie examens voor het behalen van het rijbewijs. Als menneke heeft dit veel indrukken op me achtergelaten. De naam was Hotel, Cafe, Restaurant Olympia. Mijn ouders Toos en Albert Oostrom hebben deze zaak 24 jaar gerund. Onze buren waren Bakkerij ven Pelt, Naaimachinehandel Leo Stöver, Sigarenmagazijn van Agt.