EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7833

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Emmasingel

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Emmasingel, 1960.

Beschrijving

In vergelijking met foto 48 zien we dat Philips zich aardig heeft uitgebreid. Makelaar Maas is aan de linkerkant neergestreken en rechts zit een zaak die zijn etalage volgestouwd heeft, zo te zien met speelgoed, ik lees op het bord dat er bijna afvalt: speelcostuums.


Geplaatst op

09-12-2006

Reacties:

Datum: 09-12-2006
Naam: Jeanne Melters-Hooijen  
img

Volgens mij zat in het pand aan de rechterkant Valkenburg met feestartikelen.


Datum: 15-02-2007
Naam: Monique Kruijssen-Maas  
img

Maas Makelaarskantoor is door mijn opa opgericht.Opa en oma Maas woonden boven het kantoor in een zeer indrukwekkend huis.


Datum: 16-02-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Is Maas Makelaar niet opgericht door Jan Maas, destijds wonende in de Gerarduslaan? Er waren in het gezin, dacht ik, 3 zoons en 1 dochter, Peter, Jaques en Paul en Rianne. Midden/eind jaren vijftig hadden we een vriendengroep in de buurt en daar zaten Peter en Jaques ook in. Volgens mij hebben Peter en Jaques het bedrijf later voortgezet. Paul is volgens mij overleden.


Datum: 16-02-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Bij de zaak voor feestartikelen kon je ook terecht voor jeukpoeder en dergelijke lollige zaken.
Het mooiste vond ik de gebroken ruitenschrik, een aantal metalen plaatjes, die als je ze op een harde ondergrond liet vallen, het geluid van vallende ruiten maakten. Reuzenpret op school!


Datum: 26-02-2007
Naam: Monique Kruijssen-Maas  
img

Thérèse ik zal je uit de droom helpen. Bij de familie Maas uit de Gerarduslaan hadden ze 6 kinderen, 3 meisjes en 3 jongens. Maas Makelaars is opgericht door mijn opa Jacques Maas en is later voortgezet door oom Jan. Paul leeft zeker nog wel! En het makelaarskantoor is voortgezet door mijn neef Jacques Maas. Als je dingen wilt vertellen moet je wel zeker weten dat wat je schrijft ook klopt!


Datum: 29-03-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Blijkbaar wist Thérèse het ook niet zeker Monique, zij schrijft haar zin ook niet voor niks met een vraagteken. Bovendien dacht zij, ze wist het dus niet zeker, dat er in het gezin 3 zoons en 1 dochter waren. Rianne is trouwens later ook makelaar geworden en Paul was vroeger bevriend met Ron van Sprang en dit weet ik zeker.


Datum: 15-10-2014
Naam: Peter Maas  
img

Verkeerde beeldvorming is geschiedenis vervormen.
Jan Maas is inderdaad de oprichter van Maas Makelaarskantoor.
De rest is niet belangrijk maar eer wie ere toekomt.


Datum: 16-10-2014
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Och, wat was Peter boos toen hij het pand moest verlaten voor de sloop .Alles wat in dit pand stond, ook de administratie van de zaak, werd opgeslagen op de gemeentewerf.{Ontruiming Pand]


Datum: 16-10-2014
Naam: Hans van Melis  
img

Monique, hoe waren de namen van de kinderen? Ik tel 4 zoons Jan, Antoon, Jozef en Herman. Als Paul Maas van de Strijpsestraat ook een zoon is, is het een nakomertje.
Oh ja ik heb maar 2 dochters van de sigarenfabrikant Jacobus, Josephus Maas uit Bergeijk. Jacobus trouwde in de molenaars- en sigarenfabriekanten families Kuijken en van Vlerken. Later noemde hij zich Grossier in dranken, Controleur autobus en Assuradeur. Zijn zoon Jan was toe hij nog thuis woonde in dienst als kantoorbediende. Jacques was de assuradeur en het is heel goed mogelijk dat toen het bedrijf gesplitst werd (in 1940?) Jan, Maas Makelaarskantoor overnam.


Datum: 22-10-2014
Naam: Monique Kruijssen-Maas  
img

Excuses Peter, ik was echt in de veronderstelling dat onze opa de oprichter was maar dat was dus jullie pa. Inderdaad ere wie ere....
Hans, de namen van de kinderen zijn Jan, Antoon, Jos (mijn vader), Herman, Jeanne en Thea. Ze kwamen idd van Bergeijk 't Loo Maas-Kuijken.