EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7902

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Jacob Oppenheimstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Overige Muziek & Zang

Onderwerp 3.:

Carillon / Beiaard

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips-beiaard

Beschrijving

De Philips-beiaard was het geschenk van het personeel aan hun jubilerende werkgever.


Geplaatst op

12-12-2006

Reacties:

Datum: 12-12-2006
Naam: Peter Vermeulen  

De 5-octaafs beiaard wordt in 1986 verplaatst naar de St Catharinakerk. De staalconstructie dreigde het immers te begeven onder het gewicht van de 15 ton van de 61 klokken.
(bron: EVOLUON, 40 jaar boegbeeld van een ambitieuze regio)


Datum: 12-12-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Het carillon in de Catharinatoren, is daarmee een van de grootsten van Europa.
De klokken zijn voorzien van het Philipsembleem.


Datum: 04-02-2007
Naam: Joep van de Laar  
img

Het bouwen van het Evoluon was een bouwtechnisch hoogstandje. Ik heb nooit kunnen begrijpen waarom dat ze een eenvoudige toren als de beiaard technisch niet konden bouwen. De medewerkers van Philips in die tijd hebben daar aan bijgedragen voor de kosten van de bouw van die toren. Niets van terug gezien. Ik herinner me dat het formulier waar iedere medewerker van die tijd werd verzocht het bij te dragen bedrag in te vullen en in te inleveren. Deze formulieren zouden in een loden kist worden gestopt en die kist werd onder het fundament van de toren geplaatst. Weet misschien iemand waar die doos is gebleven. Ik heb daar nooit meer iets over vernomen, misschien is het aan mij voorbij gegaan. In de tijd van de bouw werkte ik bij het AIB van Philips, dus ik had die informatie.


Datum: 03-06-2018
Naam: Rens Wilde  
img

De kist is gevonden door een aantal spelende kinderen, die daar veel speelden, ondergetekende samen met wat klasgenoten, en overgedragen aan het Evoluon. Weet niet waar deze nu is, bij een rondleiding in het Evoluon een paar jaar geleden, is verteld dat deze ergens in een archief ligt.
We speelden in die tijd veel in het park aldaar, zaten daar in de buurt op school. Ben er ook een keer bovenin geweest, in de klokkentoren.
Blijkt maar zeldzaam voor te komen om bezoekers daar boven te ontvangen hoorde ik later gewoon, geluk gehad, juiste moment daar te zijn.