EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8009

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Kasteelweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Genderbeemd in aanbouw. (1)

Beschrijving

Op de voorgrond de Kasteelweg die links richting Blaarthemseweg gaat. Naar mijn idee kijk je hier in het in aanbouw zijnde Aldendriel of Bouvigne. Misschien dat iemand wat meer duidelijkheid kan verschaffen aan de hand van het in aanbouw zijnde huis.


Geplaatst op

18-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-12-2006
Naam: Frank de Bruin  
img

Volgens mij is dit de Bouvigne. Rechts zijn de huizen aan de Zuidewijn. De Kasteelweg liep parallel met de Schelluinen. Richting de Blaarthemseweg kwam je op de Ontginningsweg uit en deze weg liep richting Waalre. Er is nog een heel klein stukje Ontginningsweg over tussen Ulenpas en Twickel.


Datum: 27-12-2006
Naam: Willy Schriks Junior  
img

Ja volgens mij is dit de Bouvigne nr 2. Hier heeft mijn vriendin gewoond. Dus daarom weet ik bijna 100% zeker dat dit de Bouvigne is. Zij woonde aan de rechtse kant op het hoekhuis waarvan de voordeur in de Bouvigne valt.


Datum: 01-06-2007
Naam: Marlou Ansems Siteur  
img

Ook ik ben bekend in de Genderbeemd we hebben er 15 jaar gewoond op de Duinbeek. En onze kinderen zaten op school op de Hobbitstee. We woonden met de achterkant tegen het grote veld aan. Met een grote voortuin en een garage


Datum: 08-07-2009
Naam: Jeroen Tielen  
img

Het klinkt misschien raar maar ik denk dat als op de voorgrond dit de Kasteelweg is (nu de Aldendriel) het huizenblok van achter de Schelluinen moet zijn. Je kijkt hier dan dus de Nijenrode in. Want volgens mij ligt links de Meerveldhovenseweg (waar later het Kastelenplein kwam) en kijk je rechtdoor richting Nijenrode en Doornburg. Links is het parkje gebouwd waar de Gender door gaat.


Datum: 17-05-2010
Naam: Jan  

De foto die hier getoond wordt is inderdaad Bouvigne. Het huis wat we hier zien is, zoals Willy reeds aangaf, het huis met de voordeur aan de Bouvigne nr 2. Op de achtergrond van deze foto zien we de huizen Bouvigne 4,6,8 etc staan. Deze volgen na de Moersbergenstraat. Dit alles is mooi met behulp van google maps te zien. We staan hier dus ongeveer op de T-splitsing Bouvigne -Sterkenburg voor het huidige Bouvigne 19.