EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8078

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Ruurlostraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ruurlostraat, Drents-dorp Noord.

Beschrijving

Hier een foto van de Ruurlostraat gezien vanaf de Needestraat, met eerste "gastarbeiders". Met dank aan mijn zwager Henk Rutten, die daar 56 jaar op nummer 15 gewoond heeft.


Geplaatst op

21-12-2006

Reacties:

Datum: 22-12-2006
Naam: Rene van de Westelaken  
img

Dag Petra hij is mooi, ik heb er dikwijls gelopen vanaf de Winterswijkstraat richting speeltuin.


Datum: 22-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Mooie foto Petra, fijn dat je deze hebt gekregen van Henk. Ook ik heb aan deze straat nog fijne herinneringen. Ik weet dat families van de Gevel en van Rooij daar gewoond hebben.


Datum: 24-12-2006
Naam: Piet Snijder  
img

In de jaren '50 woonde links vooraan op de hoek de familie Veenstra (politieagent met zoon 'Japie'), rechts daarvan de familie Beekman en daar weer naast de familie de Vries (broodbezorger ETOS). Het waren destijds onze achterburen. Links achteraan, bij de paard en wagen, woonde de familie de Leeuw (later geemigreerd naar Canada als ik mij goed herinner). Hun zoon Jelle heeft een aantal jaren bij mij in de klas gezeten op de Jan Lighthartschool.


Datum: 25-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Zou het kunnen dat de fam. Beekman ook een zoon had met de naam Jaap? Deze is op jonge leeftijd (33 jaar) overleden. In de Winterswijkstraat kende ik de fam. Oldenburg. Zij zijn later verhuisd naar de Hobokenlaan in de Tempel.


Datum: 28-12-2006
Naam: Piet Snijder  
img

Lieke, of de fam. Beekman een zoon Jaap had weet ik niet. Een zus van mij wist me te vertellen dat naast fam. de Vries (4-e van de hoek) de fam. de Knegt woonde. Hun zoon John kon goed tapdansen.


Datum: 28-12-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Bij Beekman was een zoon Jaap. Deze heeft bij mij in de klas gezeten, wij zijn in 1955 van school gegaan. Jaap is inderdaad overleden. Is door een oudklasgenoot ook aan mij verteld. De familie Oldenburg was bevriend met mijn ouders. Mevrouw Oldenburg heb ik pas nog gezien.


Datum: 02-01-2007
Naam: Piet Snijder  
img

Allereerst een correctie op mijn vorige opmerking: fam. Knegt (met dochter Meta) woonde in het 2e huis van links (voordat de fam. Beekman daar kwam wonen). In het 4e huis vanaf de hoek links (naast fam. de Vries) woonde de fam. van de Linden.
Wat ik mij goed kan herinneren van de 50-er jaren: De jongens van Beekman liepen niet alleen met zijwaarts gestrekte armen over de scheidingsmuur rond de binnenplaats van het BEW buurthuis (nu cafe dacht ik), zo balanceerden zij ook over de nok van de huizen aan de Ruurlostraat wanneer zij in het voorjaar van schoorsteen naar schoorsteen liepen op zoek naar jonge kraaien. Van een gevangen exemplaar werden de vleugeleinden afgeknipt om wegvliegen te voorkomen. Ze werden tam gemaakt en pikten zittend op hun hand spuug tussen de lippen weg.
Een ander voorval herinner ik mij m.b.t. Japie Veenstra. Als jongetje van een jaar of vijf had hij tetra (vlekkenwater) o.i.d. gedronken uit het aanrechtkastje. In het ziekenhuis werd zijn maag leeggepompt en het verhaal ging dat hij het overleefd had omdat hij daarvoor wel acht boterhammen had gegeten! En eten kon hij: als bakker de Vries na broodbezorging zijn handkar schoon veegde via een luikje in de bodem lag er altijd een bergje kruimels op straat (Needestraat, aan einde van het gangetje). Graag at Japie daarvan met zijn handen. Toen ik dit thuis vertelde leerde mijn vader me dat dit 'vies' was i.v.m. bacterien, wat volgens zijn uitleg onzichtbaar kleine beestjes waren. Bij de volgende gelegenheid waarbij Japie zich te goed deed aan de broodkruimels van straat probeerde ik mijn pasverworven kennis op Japie uit (ik was zelf amper 8) en vertelde Japie over 'de kleine beestjes', waarop Japie zijn handen enkele keren omkeerde en vroeg: 'waar dan?'.


Datum: 06-02-2007
Naam: Jan de Haan  
img

Wij woonden tot 1949 in de Ruurlostraat op nr 19. Naast ons woonde de fam. van Maastricht en daarnaast de fam. de Wit (zij zijn geëmigreerd naar Australië). Ik ging altijd spelen in de speeltuin vlakbij en had het daar zo goed naar mijn zin, dat ik door de oppasser (de heer Bats?) bij het sluiten van de speeltuin achter op zijn fiets naar huis gebracht werd. Ik ben ook tot de 3e klas leerling geweest van de Philipsschool aan de Apeldoornstraat.


Datum: 27-02-2007
Naam: Riet (Mary) Boerebach - de Wit  
img

Hallo Jan, toen jullie verhuisden (wat iedereen heel erg vond) trok onze familie in jullie huis vanuit nr.23. Dat huis was erg vochtig en kreeg weinig zon. En op nummer 19 keek je lekker weg door de Groenlostraat naar de speeltuin. Mijn jongste broertje Sjackie was jou dikke vriend. Wij hebben daar gewoond tot ons vertrek naar Australia in Juni 1952. (bedankt voor het doorgeven van dit site.)


Datum: 10-05-2007
Naam: Marijke Petersen-Vroegh  
img

Ik ben Marijke Vroegh en heb tot 1959 in de Needestraat 45 gewoond. Mijn grootouders van moeders kant woonden heel vroeger op nr. 18 en kwamen uit Friesland. Aan de overkant op nr. 19 woonden mijn grootouders van vaders kant de fam. Vroegh. Mischien staat mijn vader wel op de foto. Ik heb foto's gemaakt van de buurt en opgestuurd naar familieleden in het buitenland, o.a. mijn broer Evert die in Canada woont.
<<< maar wij willen ook wel foto's van de buurt! (Peter) >>>


Datum: 11-06-2007
Naam: Visotron  
img

Beste hr. Snijder. John Knecht is mijn oom. De familie Knecht woonde op nummer 3. Inmiddels zijn Seintje en Jan Knecht overleden. Na de oorlog (1947) verhuisden zij met familie naar Cornelis van Bijnkershoekstraat 33. (Strijp 't Ven). Mijn moeder Willy Knecht overleed 1997. John en Meta Knecht zijn mijn oom en tante. Tijdens de Duitse bezetting hebben zij in de Ruurlostraat een Joods kind, Werner Benjamin, als onderduiker gehuisvest.


Datum: 11-06-2007
Naam: Visotron  
img

Van één van de broers Beekman die vroeger in de Ruurlostraat woonde (Henk Beekman) heb ik jarenlang orgelles gehad. Hij is een begaafd en getalenteerd muzikant en werkt nu nog steeds samen met zijn vrouw Tilly ergens in Culemborg in een zaak die muziekinstrumenten verkoopt.


Datum: 11-02-2013
Naam: Johan Beekman  
img

Wat leuk om dit te lezen. Ik ben de jongste van de familie Beekman, Ruurlostraar 3. Piet Snijder ik kan je nog goed herinneren. Mijn broer Henk werkt nog altijd, maar niet meer in Culemborg maar in Eindhoven. Mijn broer Jaap heeft met 30 jaar een hartstilstand gehad en is toen overleden


Datum: 12-02-2013
Naam: Lieke Slegers  
img

Johan, Jaap was mijn eerste vriendje. Hij hield van auto's en bezocht daarom vaak automarkten. Ik ben in 1961 een keer bij jullie thuis geweest en herinner me je moeder als een lieve vrouw die, in mijn ogen, niet meer zo jong was. Liefkozend noemde ze je broer Japie. De verkering heeft niet lang geduurd, waarschijnlijk omdat ik pas 15 jaar was en Jaap "al" 21.


Datum: 13-02-2013
Naam: Johan Beekman  
img

Lieke ik kan me jou niet meer herinneren maar ik was 5 jaar jonger dan mijn broer Jaap maar wat leuk om dit te lezen, bedankt.