EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8123

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

434 Oude Gracht-West

Straat:

Muzenlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Muzenlaan. (2)

Beschrijving

Rechts zien we de oostzijde van deze straat.


Geplaatst op

23-12-2006

Reacties:

Datum: 19-04-2007
Naam: Hendrik van Deijk  
img

Deze foto is genomen vanaf de stoep op de Orpheuslaan. Rechts is de achterzijde van de flat aan de Creonlaan te zien. In de woning op de hoek van de straat heeft heel lang een (amateur) kunstschilder gewoond die schilderde in de stijl van Ruysdael (woeste luchten, molens en zo). Zijn naam was Bolwerk.
===Hendrik mail a.u.b. je email adres. (Red.)===


Datum: 06-09-2007
Naam: Ine Raats-Meijlaers  
img

Jazeker, ik kan me dat nog goed voor de geest halen, heb zelf in de Castorstraat gewoond. Was het al weer bijna vergeten en aan de andere kant van de schilder, ook op een hoek aan de Muzenlaan, heeft als ik me niet vergis heel lang een postkantoortje gezeten.


Datum: 28-03-2015
Naam: Hendrik van Deijk  

Dat postkantoortje was een postagentschap en lag op de hoek van de Aulislaan en de Muzenlaan. Het was gevestigd in de voorkamer en het echtpaar woonde zelf in de achterkamer.
De man was roodharig en had ook veel rode sproeten. Zijn haar was aan de voorkant in een soort krul op het voorhoofd geplakt. Wij noemden hem daarom altijd 'Krul'. Maar misschien was het ook wel zijn echte naam. Zijn vrouw was twee keer zo groot als hij. Ik vond ze geen van twee erg vriendelijk. Het was net of ze er geen plezier in hadden. Het kantoor stond altijd vol (drie of vier wachtenden en dan ook nog in de gang een paar. Het kantoor heeft hij nooit uitgebouwd.
In 1978 was er in dat kleine kantoortje een overval waarbij de dader er met meer dan 60000 gulden vandoor ging, maar binnen drie minuten werd hij weer gepakt. Ik geloof dat die overval de inleiding was voor de opheffing. Toen bleek de man een groot doe-het-zelver. Hij heeft de woning beneden op de begane grond een twee tot drie keer zo groot woonoppervlak gegeven. Met een grote garage erbij. Ik geloof dat er in de garage een Opel kadett stond. Na de overval vond ik die mensen vooral zielig.


Datum: 28-03-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dat postagentschap, formeel Eindhoven  Aulislaan, werd gerund door de heer Mekking.